To je to što me zanima!

Fenomen Ivica Olić: Klose i Gomez u drugom su planu

Neću igrati s dva napadača. Bolji smo s jednim. Njih trojica borit će se za jedno mjesto u napadu. Bit će tu svađe - izjavio je trener Louis van Gaal
Vidi originalni članak

Prije godinu dana bio sam tek četvrti izbor u Bayernovu napadu. Iza Klosea, Gomeza i Tonija. No moji konkurenti dobro se sjećaju tko je na kraju zabio najviše golova. Zbog toga sam u prednosti uoči nove sezone, rekao je Ivica Olić. Tako vjerojatno razmišlja i Mario Gomez, koji je s privatnim trenerom pripreme započeo još tijekom godišnjeg odmora u Africi.
- Neću igrati s dva napadača. Uspješniji smo s jednim napadačem. Njih trojica borit će se za jedno mjesto u napadu. Bit će tu svađe - izjavio je uoči početka priprema trener Louis van Gaal. Nizozemac ipak ne krije tko je njegov favorit:
- Olić je lani bio najbolji i zato je tada izborio mjesto u momčadi. Čak i nakon ozljede vratio se među najbolje Bayernove nogometaše. To jako puno govori o njemu. Sigurno je favorit za mjesto u napadu, no kod mene svi kreću od nule.
Olembe dobro zna kako Van Gaal razmišlja i zato naporno radi od početka priprema. Već prvog dana tijekom trening-utakmice donio je svojoj momčadi pobjedu s dva spektakularna gola. Kod prvog je u zadnji tren zaustavio loptu na korner-liniji i potom akrobatski prevario golmana, a nekoliko minuta kasnije žestoko je uklizao Timoščuku i zabio za pobjedu.
- Tipični Olić. Taj tip jednostavno je najjači! - oduševljeno je uzviknuo navijač koji je Bayernov trening promatrao iza zaštitne ograde.

I U NJEMAČKOJ JE ZVIJEZDA
Ivica Olić u prošloj je sezoni odigrao manje utakmica od Gomeza, no zabio je pet golova više. Glavni napadač njemačke reprezentacije Miroslav Klose uopće nije imao šanse protiv Olembea.


OLIĆ
- 41 UTAKMICA - OCJENA 3,02
19 GOLOVA

GOMEZ - 45 UTAKMICA - OCJENA 3,56
14 GOLOVA

KLOSE - 38 UTAKMICA - OCJENA 3,43
6 GOLOVA

U Njemačkoj nogometaši dobivaju ocjene od 5 (jako loše) do 1 (izvrsno). Olić je bio uvjerljivo najbolje ocijenjeni Bayernov napadač u Bundesligi, Kupu i Ligi prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Mića iz Starog Čiča 27.07.2010.

    Olić je naš i to stoji. Međutim, on je turbofolkaš i ne zna složiti prostu rečenicu bez da se pritom ne popljuje. Drigim riječima; seljačina je i primitivac i zbog toga ga ne volim... A tek da vidite kako priča njemački. Ima ženu Njemicu a još nije naučio osnove gramatike, pa se pitam, kako oni uopće komuniciraju kod kuće. Za rođendan kao poklon mu je u centru Münchena dovela Halida Bešlića - užas. Ivek, odličan si sportaš, ali seljačina si u duši i zato se poklopi učima... Pljuc!

  • nogometas05 27.07.2010.

    Van Gal je konjina,takvi igraci a on razdore radi,umjesto da igra sa 2 napadaca,Olic koji gine i jedan koji zna sve s loptom..moze imat tandem snova...

  • Mića iz Starog Čiča 27.07.2010.

    Evo pogledajte ovaj video pa recite zar nije primitivna seljačina: http://www.youtube.com/watch?v=_qBDJcfDZq4&feature=related

Komentiraj...
Vidi sve komentare