To je to što me zanima!

Ferguson najbolji trener svih vremena, Ivić na 60. mjestu!

Ugledni britanski nogometni magazin FourFourTwo objavio je popis od 100 najboljih trenera svih vremena, a hrvatski stručnjak Tomislav Ivić zauzeo je 60. mjesto...
Vidi originalni članak

Tomislav Ivić trener je kojeg su mnogi proglasili najvećim hrvatskim trenerom u povijesti. Preminuo je 2011. godine, a poslije smrti počela su stizati brojna priznanja za sve ono što je ostvario tijekom blistave trenerske karijere.

Prošle godine ugledni France Football uvrstio ga je među 50 najboljih svjetskih trenera svih vremena, a sada se našao i na popisu uglednog britanskog nogometnog magazina FourFourTwo. Oni su objavili popis od 100 najboljih trenera svih vremena, a hrvatski stručnjak je zauzeo 60. mjesto. 

Listu predvodi legendarni Škot Sir Alex Ferguson koji je u karijeri s Aberdeenom i Manchester Unitedom osvojio 49 trofeja, a slijede ga legendarni Nizozemci Rinus Michels, koji je bio tvorac Ajaxa 70-ih i Johann Cruyff koji je dominirao s Barcelonom 90-ih godina. U prvih deset su još Škoti Bill Shankly, tvorac Liverpoola iz 60-ih i 70-ih i Matt Busby, čovjek koji je utemeljio snažni Manchester United u 50-im i 60-im.

Jedini od aktualnih trenera koji je upao u TOP 10 je Pep Guardiola, a na 12. mjestu smjestio se Jose Mourinho. 

Ova lista je još jedno u nizu priznanja za našeg Tomislava Ivića. 

Bio je nogometna avangarda, tvorac šampionskoga Hajduka iz 70-ih, s kojim je triput bio prvak Jugoslavije i osvojio četiri Kupa. A potom je bio prvak u još tri države, osvojio još tri vrlo ozbiljne lige, s Ajaxom, Anderlechtom i Portom. Dok je s Portom osvojio i Kup i Uefin superkup, a s madridskim Atleticom španjolski Kup.

Imao je važnu ulogu i u Marseilleu, negdje mu se piše i naslov prvaka Francuske, iako te sezone nije dočekao na klupi zadnje kolo.

Zato tko kaže da je Šjor Ivan najveći hrvatski trener ikad - nije pogriješio.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Realist11 01.05.2020.

    Ovakvo nesto ja ne priznajem...nema Krune Jurcica u top 10

  • 01.05.2020.

    Lista puna Britanaca. Ma nisu uopce subjektivni, ma kakvi. Ferguson osvoji 2 lige prvaka u 30 godina vođenja jednog Uniteda i onda je on najbolji. Smijeh. Covjek nije uveo nikakvu revoluciju u nogomet kao Rinus ili Cruiyff niti je ostvario neke vanzemaljske rezultate. Ali cim kažeš činjenica ti nemas pojma, ne razumijes se i krene paljba. Jedan Guardiola je mogao ko Ferguson ostati u Barci cijeli zivot i sve ih poslati u zaborav kad govorimo o najvecem svih vremena. Em bi osvojio vise trofeja, em mu je igra modernija i brza.

  • boii 01.05.2020.

    A gdje je "Trener svih trenera" ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare