Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ferguson najbolji trener svih vremena, Ivić na 60. mjestu!

Ferguson najbolji trener svih vremena, Ivić na 60. mjestu!
1

Ugledni britanski nogometni magazin FourFourTwo objavio je popis od 100 najboljih trenera svih vremena, a hrvatski stručnjak Tomislav Ivić zauzeo je 60. mjesto...

VIDEO

Tomislav Ivić trener je kojeg su mnogi proglasili najvećim hrvatskim trenerom u povijesti. Preminuo je 2011. godine, a poslije smrti počela su stizati brojna priznanja za sve ono što je ostvario tijekom blistave trenerske karijere.

Prošle godine ugledni France Football uvrstio ga je među 50 najboljih svjetskih trenera svih vremena, a sada se našao i na popisu uglednog britanskog nogometnog magazina FourFourTwo. Oni su objavili popis od 100 najboljih trenera svih vremena, a hrvatski stručnjak je zauzeo 60. mjesto. 

Soccer - Barclays Premier League - Manchester United v Aston Villa - Old Trafford

Listu predvodi legendarni Škot Sir Alex Ferguson koji je u karijeri s Aberdeenom i Manchester Unitedom osvojio 49 trofeja, a slijede ga legendarni Nizozemci Rinus Michels, koji je bio tvorac Ajaxa 70-ih i Johann Cruyff koji je dominirao s Barcelonom 90-ih godina. U prvih deset su još Škoti Bill Shankly, tvorac Liverpoola iz 60-ih i 70-ih i Matt Busby, čovjek koji je utemeljio snažni Manchester United u 50-im i 60-im.

Robert Belošević/PIXSELL

Jedini od aktualnih trenera koji je upao u TOP 10 je Pep Guardiola, a na 12. mjestu smjestio se Jose Mourinho. 

Ova lista je još jedno u nizu priznanja za našeg Tomislava Ivića. 

Bio je nogometna avangarda, tvorac šampionskoga Hajduka iz 70-ih, s kojim je triput bio prvak Jugoslavije i osvojio četiri Kupa. A potom je bio prvak u još tri države, osvojio još tri vrlo ozbiljne lige, s Ajaxom, Anderlechtom i Portom. Dok je s Portom osvojio i Kup i Uefin superkup, a s madridskim Atleticom španjolski Kup.

Imao je važnu ulogu i u Marseilleu, negdje mu se piše i naslov prvaka Francuske, iako te sezone nije dočekao na klupi zadnje kolo.

Zato tko kaže da je Šjor Ivan najveći hrvatski trener ikad - nije pogriješio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani