To je to što me zanima!

Fergusonu favorit Brazil, Pele nahvalio Španjolsku

Menadžer Manchester Uniteda ne vidi Engleze kao svjetske prvake, dok Pele uspoređuje 'Furiju' sa slavljeničkim Brazilom iz Meksika 1970. godine
Vidi originalni članak

Dvije nogometne legende, jedna igračka, a druga trenerska, otkrili su svoje favorite na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi sljedeće godine. Dok Pele smatra Španjolsku jednim od favorita, Sir Alex Ferguson je siguran u uspjeh 'Carioca'.
- Ne vidim nikoga osim Brazila, mislim da će oni osvojiti SP. Teško su pobjedivi, imaju sjajnu momčad. Prošle sezone u Ligi prvaka nastupila su 103 Brazilca, a samo 15 engleskih nogometaša. Pa, više je Škota igralo Ligu prvaka prošle sezone - odlučno je izjavio Ferguson.
Englesku ne vidi kao favorita ni ovo prvenstvo, a zadnje su naslov osvojili davne 1966. na domaćem terenu.
Pele, zadivljen igrama španjolske nacionalne vrste, prometnuo je europske prvake u jednog od glavnih kandidata za naslov. Čak ih je usporedio sa slavodobitnim Brazilom iz 1970. kad je Brazil uzeo svoj treći naslov.
- Izvrsni su tehničari, ali im je najveća vrlina inteligencija igrača u veznom redu. Mogu se usporediti s Brazilom iz 1970. godine, no postoji i jedna razlika. Ta je momčad bila sastavljena od toliko kvalitetnih igrača da je mogla na teren poslati dvije jednako kvalitetne momčadi. Kada bi se netko iz momčadi ozlijedio jednako kvalitetan pojedinac mogao ga je zamijeniti - kazao je Pele, te zaključio:
- To je ključna stvar na Svjetskom prvenstvu, ali nisam siguran ima li Španjolska toliko kvalitete u svojim redovima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • vlaka 22.11.2009.

    gamby onda su bar igrali za čast i šta onaj nogomet koji su oni igrali nalipši je ikad a ona je momčad po mnogiam najbolja ikad

  • Kiri 22.11.2009.

    Opet Carioce??!?!? Hoce li netko napisati da igraju Purgeri kad igra nasa reprezentacija?

  • ddino 22.11.2009.

    zašto Pele ne sijedi? loool

Komentiraj...
Vidi sve komentare