To je to što me zanima!

Fernando Alonso na mjestu gdje je prije 10 godina počeo

Tada golobradi 19-godišnji mladić pojavio se u petak na stazi kao novak u Minardiju, jednoj od najlošijih momčadi natjecanja, postavši 3. najmlađi debitant u povijesti F1
Vidi originalni članak

Baš na Albert Parku u Melbourneu prije deset je godina započela blistava karijera Fernanda Alonsa u Formuli 1. Na istom mjestu današnji Ferrarijev pilot ovog će vikenda započeti lov na treći naslov svjetskog prvaka...

Velika nagrada Australije 2001. godine bila je, kao što je igrom slučaja i ove (zbog otkazivanja VN Bahreina), otvarajuća u sezoni.

Tada golobradi 19-godišnji mladić pojavio se u petak na stazi kao novak u Minardiju, jednoj od najlošijih momčadi natjecanja, postavši treći najmlađi debitant u povijesti Formule 1.

U društvu ondašnjih velikana, Michaela Schumachera, Mike Häkkinena, Jeana Alesija, Rubensa Barrichella, Davida Coultharda..., u sastavu momčadi čija jejedina ambicija bila ne završiti sezonu na posljednjem mjestu konstruktorskog poretka, Alonso je zablistao sjajem budućega svjetskog prvaka čim je sjeo za volan.

Skrenuo je pozornost na sebe već prvog dana slobodninh treninga, odvozivši ukupno 17. vrijeme, da bi idućeg dana na službenom treningu odvozio 19. vrijeme nadmašivši timskog kolegu Tarsa Marquesa za čak 2.6 sekundi po najbržem krugu.

Konačno, pri svom prvom nastupu u utrci Formule 1 Alonso je, unatoč greškama koje je činio (10 sekundi vremenske kazne zbog prebrzog ulaska u boks), zauzeo izvrsno 12. mjesto.

Pobijedio je tada neprikosnoveni Michael Schumacher, vozač kojeg je Alonso svrgnuo s trona 2005. i 2006. kao svjetski prvak s Benettonom.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • bankina 27.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • bankina 27.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • poljak012 26.03.2011.

    za sve one koji nemogu kvalifikacije i utrku gledati preko satelita ili kabelske evo linka za streaming http://www.ustream.tv/channel/adfsfsfsfdsfdsfdsfdsf

Komentiraj...
Vidi sve komentare