To je to što me zanima!

Fernandu Alonsu čak 75 milijuna eura za tri godine!

Renaultov Fernando Alonso od 2010. godine vozit će za momčad Ferrarija. Za tri godine u talijanskoj momčadi zaradit će 75 milijuna eura
Vidi originalni članak

Ferrari je uvijek iznad bilo koje momčadi. Uopće nije bitno tko vozi, tko je prvi, a tko drugi vozač. Bitna je samo momčad, Ferrari je institucija i dat ću sve od sebe da opet bude najbolji, rekao je Španjolac Fernando Alonso (28) nakon što je potpisao bogat trogodišnji ugovor s talijanskom momčadi.
Bivši dvostruki svjetski prvak u Ferrariju će za tri sezone zaraditi čak 75 milijuna eura. Za Talijane je trebao poptisati 2011. godine, već je imao i predugovor, no u crveni bolid sjest će mnogo ranije. Momčadski kolega bit će mu Brazilac Felipe Massa.
- Felipe je sjajan čovjek i fantastičan vozač. Znamo se dobro i baš mi je drago što ćemo dijeliti garažu - rekao je Alonso.
U vrijeme “ziheraša” poput Lewisa Hamiltona te slabe i nezanimljive konkurencije, Fernando Alonso je, uz Raikkonena, jedini “pravi” vozač, zbog kojeg su navijači gledali Formulu 1. Karakter je na i izvan staze, nevjerojatan talent i nakon tri godine bit će glavni favorit za naslov svjetskog prvaka.
- Ponosni smo što smo doveli takvog vozača, koji je fantastičan talent pokazao kad je osvojio dva naslova - rekao je šef Ferrarija Stefano Domenicali.
Alonso će u Ferrariju voziti sljedeće sezone. Fisichella će biti pričuva, a Raikkonen odlazi...


KUBICA UMJESTO ALONSA U RENAULTU?
Renault će sljedećeg tjedna objaviti ime Alonsova nasljednika u svojem bolidu. Iako se još ništa ne zna službeno, krugovi bliski momčadi govore da će Alonsa zamijeniti Poljak Robert Kubica, koji trenutačno vozi za momčad BMW-Saubera. Renault je s Fernandom Alonsom bio svjetski prvak 2005. i 2006. godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • KIMM 01.10.2009.

    A zašto Kimmi odlazi???

  • perica_46 01.10.2009.

    nerazumijem kako mozete reci da nema pravih vozaca, da je konkurencija slaba!!! to je potpuno krivo, velike razlike su u momcadima a ne u vozacima!!!!

  • god of war 01.10.2009.

    Neogovara mi taj Alonsko,bahati Alonsko..istina je,talent je,umije vozit i ima odlične sposobnosti upravljat bolidom...znam da će bit veliki doprinos za ferari,ali pošto sam ja ferraristi već preko 10god,onda,hmmm,samo se nadam da će dolazak alnost bit uspješno za momčad iz Marranela! Forza Ferrari!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare