To je to što me zanima!

Ferrari i McLaren otkrili bolide za sljedeću sezonu

McLaren Mercedes je čak deset mjeseci radio na novom bolidu, ali još su miljama od savršenstva. Novi bolid predstavili su u Stuttgartu
Vidi originalni članak

Nakon 14.000 sati posljednjih tjedana, radnog Božića i Nove godine te 10 mjeseci priprema malo je nedostajalo da McLaren na kraju otkaže predstavljanje novog bolida. No ipak su uspjeli, MP4-23 predstavili su u Stuttgartu, ali koliko može - ne znaju ni oni.
- Ostaje nam još vrlo mnogo posla do početka sezone - rekao je šef McLarena Ron Dennis, čija momčad sad počinje testiranja. S druge strane, Ferrari je s novim bolidom već izašao na stazu. Raikkonen i Massa zasad su zadovoljni, ali za objektivnu ocjenu trebat će odvoziti još mnogo kilometara. No bez obzira na probleme koje trenutačno imaju, gotovo je sigurno da će i Ferrari i McLaren sezonu dočekati spremni. A ove sezone, više nego ikad, odlučivat će vozači.

NOVITETI NA FERRARIJEVU BOLIDU
1. Uporaba sustava SECU (kontrolna jedinica)
2. Poboljšanje performansi mjenjača
3. Bočna povišenja radi sigurnosti vozača
4. Povećanje mase bolida na 600 kilograma
5. Niz aerodinamičkih izmjena ovjesa




KIMI RÄIKKÖNEN
Nakon prvog testiranja imam dobar predosjećaj. Imali smo nekih problema, a i još nismo definitivno odlučili o gumama na kojima ćemo voziti. Ipak, idući tjedan znat ćemo puno više o bolidu.

FELIPE MASSA
Čim vidite novi Ferrari, osjećaj je dobar. Očekivanja u novoj sezoni ovisit će o performansama ovog novog bolida, a čini mi se da prema njemu treba biti nježniji nego prema starom bolidu.

NOVITETI NA MCLARENOVU BOLIDU

1. U bolidu je motor FO 108V, preinaka lanjskog
2. Uporaba sustava SECU (kontrolna jedinica)
3. Minimalna dopuštena težina motora (95 kg)
4. 3-litrenii V10 motor zamijenili su 2,4-litrenim V8 motorom

LEWIS HAMILTON
Ovaj bolid je najljepši dar koji sam mogao dobiti za 23. rođendan. Već sad se osjećam moćnije nego prošle godine i uvjeren sam da će nas novi McLaren dovesti do željenih ciljeva.

HEIKKI KOVALAINEN
Jako sam uzbuđen zbog svega, i zbog novog bolida, ali i svega što mi se događa. Slijedi mi naporan rad, ali u konačnici vjerujem da ću se veseliti i da mogu biti brži od Lewisa Hamiltona.





NAJVAŽNIJE PROMJENE ZA 2008.
>> Od iduće sezone nema više traction controla, bolidi će biti nestabilniji, a vozačko umijeće više nego ikad doći će do izražaja
>> Mjenjačka kutija bolida u idućoj sezoni morat će izdržati čak 4 utrke

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare