To je to što me zanima!

Ferrari je spreman istupiti iz natjecanja Formule 1...

Talijanski automobilistički div najavio da se neće iduće sezone natjecati u Formuli 1 ako Svjetska automobilistička organizacija ne promijeni pravila
Vidi originalni članak

Razlog istupanja iz natjecanja je najava Međunarodne automobilističke organizacije da će ograničiti budžet momčadima koje se natječu u Formuli 1.
"S obzirom na nova tehnička pravila i ograničenja  FIA-e možemo potvrditi da se naši bolidi neće natjecati u prvenstvu F1 2010.", prenosi Sky Ferrarijevo kratko priopćenje.
Drugi mediji ipak pišu da talijanska momčad nije definitivno odlučila o istupanju iz natjecanja. Ferrari je, prema njihovim izvješćima, tek najavio da bi to mogao učiniti.
"Ferrari je od početka u Formuli 1, od 1950. godine. No ako zaživi sve ono što je najavljeno, Ferrari će bez problema napustiti Svjetsko prvenstvo. Jer FIA donosi pravila bez razgovora s konstruktorima, a to nije korektno. Ako se ne promijene odluke donesene 29. travnja, Ferrari odlazi. Znat ćemo zaštititi interese naše momčadi", piše u priopćenju za javnost.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • god of war 13.05.2009.

    Bilo je pitanje vremena kad će se odlučit na ovaj potez i mogu ih shvatit!!! Ferraristi sam ima 10tak godina,i smatram ako neide neide,ali ova stalno izmjena pravila,ukidanje ovog-onog,pa to je nevjerovatno!! Umjesto da su se ruke ostavila odriješene glede razvoja bolida kako u aerodonamičnom aspektu tako i u elektroničkom,što bi se istina,možda snaga povećala ali naravno i sigurnost nekih komponenti! Ali Bearni mora ga usrat! F1 neće bit ista bez ferraria,ja ju prvi neću gledat,pa da vidim bernievu izjavu da F1 može bez ferraria..e tu je se preračunao!

  • Roci 12.05.2009.

    Onda su popusili i oni.Brak Ferarija i F1 je neraskidiv.F1 je manje zanimljiva bez njih ali i oni su ikona samo zahvaljujuci f1,i slavi njihove f1 momcadi.Odu li iz f1 prodaja cestovnih automobila ce im pasti 10 puta i za 15 gdina e pasti u zaborav.

  • nogometas05 12.05.2009.

    ovi su kao Hajduk..kad im ne ide svi su krivi samo oni nisu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare