To je to što me zanima!

Ferrari napokon na poleu: Max kreće iza raspoloženog Leclerca

Ovdje je uvijek teško. Gotovo je nemoguće odvoziti cijeli krug bez pogreške. Ali mi smo drugi i imamo dobar bolid u utrci, tako da smo na dobroj startnoj poziciji, rekao je dvostruki svjetski prvak Max Verstappen
Vidi originalni članak

Treću godinu uzastopce Monegažanin Charles Leclerc u bolidu Ferrarija ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija na VN Azerbajdžana koja se vozi ulicama Bakua. Za Leclerca je to 19. "pole position" u karijeri i treći u nizu u Bakuu gdje je do sada najbolji rezultat na utrci ostvario 2021. kada je bio četvrti.

Leclerc je ostvario vrijeme 1:40.203 ispred aktualnog svjetskog prvaka i vodećeg u ukupnom poretku sezone, Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull) koji je imao 0.188 sekundi zaostatka.

- Bolid je stvarno bio dobar, lijepo se vratiti na vrh - rekao Leclerc.

Verstappen je bio zadovoljan unatoč drugom mjestu.

- Ovdje je uvijek teško. Gotovo je nemoguće odvoziti cijeli krug bez pogreške. Ali mi smo drugi i imamo dobar bolid u utrci, tako da smo na dobroj startnoj poziciji - rekao je dvostruki svjetski prvak.

Iz drugog reda startat će drugi vozač Red Bulla, Meksikanac Sergio Perez, te drugi vozač Ferrarija Španjolac Carlos Sainz. Slijede Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) i Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin). Prvi dio kvalifikacija privremeno je prekinut nakon nesreće Nizozemca Nycka de Vriesa (AlphaTauri). De Vries je udario u zid pri čemu mu je oštećen prednji dio bolida, no vozač je srećom, prošao neozlijeđen.

Do prekida je došlo i tijekom jutarnjeg treninga, zbog izbijanja požara na Alpineu Francuza Pierrea Gaslyja. Iz momčadi su objavili kako je razlog požara gubitak hidrauličkog tlaka. I drugi vozač, Esteban Ocon, većinu vremena je ostao u garaži zbog potencijalnog problema u stražnjem dijelu svog automobila.

TRENING U BAKUU FOTO Izbio požar na Gaslyjevom bolidu, Verstappen opet najbrži

Subota donosi kvalifikacije za sprint (sprint shootout) nakon čega slijedi sprint. Kao i obično, prvih osam vozača u sprintu dobit će bodove. VN Azerbajdžana prva je od šest utrka ove sezone koja će sadržavati sprintersku utrku u subotu, format koji je inauguriran 2021. godine.

Verstappen je nedavno oštro kritizirao dodatno opterećenje kalendara F1, a neki menadžeri momčadi također strahuju od povećanja troškova zbog mogućih nesreća tijekom subotnjih natjecanja. Klasična utrka je u nedjelju. Azerbajdžan je četvrta ovogodišnja stanica kalendara, a nakon prve tri utrke vodi Verstappen sa 69 bodova ispred Pereza sa 54 i Alonsa sa 45 bodova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NIKE 28.04.2023.

    Charles vjerojatno bolji vozač od Maxa ali možeš se ti slikati ako ti je bolid kriminalan.

  • ČA!! 28.04.2023.

    Opa..

  • Marko33 28.04.2023.

    Gasly nema sreće danas u Bakuu. Prvo mu se zapalio bolid,zatim u kvalama razbio zadnji kraj bolida. Možda treća sreća upali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare