To je to što me zanima!

Ferrari napušta F1 ako se uvedu jedinstveni motori?!

Predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo jasno je poručio čelnicima FIA-e: Uvedite jedinstvene motore i mi sigurno napuštamo Formulu 1
Vidi originalni članak

Budućnost Formule 1 ozbiljno je ugrožena. Nakon najbogatije momčadi, Toyote, napuštanjem natjecanja zbog prijedloga o jedinstvenim motorima zaprijetila je i najpopularnija momčad. Predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo jasno je poručio Maxu Mosleyu i Bernieju Ecclestoneu: “Ako 2010. doista uvedete jedinstvene motore, mi odlazimo iz Formule 1”.
Ferrarijev odlazak nedvojbeno bi bio nenadoknadiv gubitak za elitno automobilističko natjecanje.
- Takvo pravilo o motorima uništilo bi smisao Formule 1 koji je baziran na kompetitivnosti i razvoju novih tehnologija. Zadržavamo pravo da nakon konzultacija s partnerima odlučimo hoćemo li ostati u ovom sportu - stoji u Ferrarijevu priopćenju, a takav stav podupiru i svi ostali proizvođači motora: Toyota, Mercedes, BMW, Renault i Honda.
Prije dvije godine iste kompanije Mosleyu i Ecclestoneu bezuspješno su zaprijetile pokretanjem vlastite “Formule 1”. Uskoro bi mogle opet, ali uz jednu bitnu razliku - sad je i Ferrari na njihovoj strani.

JEDINSTVENI MOTORI I MJENJAČI U BOLIDIMA FORMULE 1 OD 2010. GODINE
Srezali bi troškove i pojačali neizvjesnost
U trenucima globalne ekonomske krize naći ćemo se u ozbiljnim problemima ako troškove ne srežemo do 2010. godine. Jedinstvena tehnologija za sve momčadi korak je u pravom smjeru, tvrdi predsjednik FIA-e Mosley.

Ideji se protive gotovo svi, a ne samo Ferrari
Sve velike momčadi Formule 1 jednoglasno su odbacile Mosleyev prijedlog o motorima.
- Možete li zamisliti bolid Ferrarija s, primjerice, Hondinim motorom? Ja ne - rekao je bivši vozač Formule 1 Jean Alesi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • cedo 29.10.2008.

    bas glupost onda i u kosarci stavite obim obruca 8x veci da bi svi bili jednaki

  • damirije 28.10.2008.

    boli me ona stvar za formulu....

  • nix_zgd 28.10.2008.

    kakva debilana, koda staviš u nogometu golove 1x1 metar da bi bilo neizvjesnije

Komentiraj...
Vidi sve komentare