To je to što me zanima!

Ferrari opet na vrhu! Leclerc najbrži u kvalifikacijama na spektakularnim ulicama Vegasa

Drugi u kvalifikacijama bio je Carlos Sainz (Ferrari), ali Španjolac je kažnjen s 10 mjesta na startu zbog promjene na motoru nakon bizarne nesreće u prvom slobodnom treningu.
Vidi originalni članak

Monegažanin Charles Leclerc (Ferrari) osvojio je peti pole position u 2023. godini i čak 23. u karijeri najboljim vremenom u kvalifikacijama za Veliku nagradu Las Vegasa, koja je je ove godine debitirala u kalendaru Formule 1.

Kvalifikacije su počele u ponoć po lokalnom vremenu, ali F1 vozači pokazali su još u petak na treningu, koji je završio tek u 4 sata, kako su fantastični i u kasnim satima. Leclerc je u posljednje četiri utrke čak tri puta bio najbrži u kvalifikacijama, ali Ferrarijev adut još uvijek čeka na prvu pobjedu u sezoni.

KAOS U VELEGRADU VIDEO Prvi trening F1 u Vegasu prekinut zbog šahta?! Ferrari je bijesan: Potpuno neprihvatljivo

A tu će mu veliki izazov predstavljati Max Verstappen, koji se još na VN Katra okrunio trećom titulom svjetskog prvaka. Međutim, Nizozemac nije pustio nogu s gasa i nakon što je osigurao titulu. Slavio je u čak 17 od 20 utrka ove sezone i time 'podebljao' rekord za broj pobjeda u sezoni koji od lani u njegovom vlasništvu.

Drugi u kvalifikacijama bio je zapravo Carlos Sainz (Ferrari), ali Španjolac je kažnjen s 10 mjesta na startu zbog promjene komponente pogonske jedinice nakon bizarne nesreće u prvom slobodnom treningu. Sainz je kasnio četiri stotinke za momčadskim kolegom, koji je većinu razlike napravio u drugom sektoru.

OKTANSKI CIRKUS U GRADU GRIJEHA Pogledajte spektakularnu novu stazu Formule 1 u Las Vegasu! Vozači strahuju od jedne stvari

Verstappen će tako startati drugi, a treći će krenuti George Russell (Mercedes).

Utrka je u nedjelju u 7 sati po hrvatskom vremenu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Gibbs55 18.11.2023.

    Mišljenja sam da je Knollica na vrhu, barem po njenim slikama iz Vegasa.

  • Maddog 18.11.2023.

    i na kraju bez postolja,,,,,

  • lukic1991 18.11.2023.

    nebitno

Komentiraj...
Vidi sve komentare