To je to što me zanima!

Ferrari se predaje: Mi do 2022. godine nećemo biti konkurentni

Nismo konkurentni zbog grešaka u dizajnu bolida. Imamo seriju pogrešaka u strukturi bolida, aerodinamici i dinamici vozila. A sada smo izgubili i na jačini motora, kaže predsjednik Ferrarija John Elkann
Vidi originalni članak

Ferrari je prilično razočaravajuće krenuo u novu sezonu Formule 1, a ni prošlih godina nisu uspjevali parirati moćnijem Mercedesu. Jednostavno, u Ferrariju nešto ne štima. Poslije prve tri utrke sezone drže tek 5. poziciju među konstruktorima što je - nedopustivo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Da, ove godine nismo konkurentni zbog određenih grešaka u dizajnu bolida. Već dulje vreme imamo seriju grešaka u strukturi bolida, aerodinamici i dinamici vozila. A sada smo izgubili i na jačini motora. Jednostavno, mi danas nismo konkurentni - kaže predsjednik Ferrarija John Elkann, pa dodaje:

- Mi se tek 2022., kada se promijene pravila možemo vratiti na stare slave i - pobjeđivanju. Mattia Binotto ima znanja, kvalitete i motiva još nas jednom izvesti na pravi put, uostalom on je bio dio našeg tima kada smo 2000-ih godina dominirali Formulom 1.

Ta pravila o promjenama bolida trebale su na scenu stupiti 2021., ali su u Formuli 1 njihovo uvođenje odgodili za godinu dana. A do tada će Charles Leclerc imati velikih problema. Sebastian Vettel će pak sljedeće godine svoje mjesto u Ferrariju prepustiti Španjolcu Carlosu Sainzu jr. koji ove godine uspješno vozi za McLaren.

- U posljednjih 10-ak godina u svojim smo redovima imali sjajne vozače poput Fernanda Alonsa ili Sebastiana Vettela koji su bili prvaci. Jasno nam je kako je puno teže za strpljenje tražiti vozače ispred kojih je svjetla budućnost, puno je to lakše odraditi s onima koji su već bili najbolji na svijetu.

John Elkann je za kraj dodao...

- Baš smo zbog toga sa Charlesom Leclercom potpisali petogodišnji, najdulji ugovor u povijesti Ferrarija. Od sada ćemo raditi drugačije, Leclerc i Sainz će preseliti u Maranello, želimo da budu što bliže našim mehaničarima. I da zajedno s njima rade na novom motoru koji će godinama biti na ponos svima u Ferrariju - završio je Elkann.

Do tada će se Ferrari mučiti i u borbi za postolja. U prvoj, prilično ludoj, utrci sezone Leclerc je stigao do 2. mjesta, dok je Vettel bio tek deseti. Veliko razočaranje za sve u Ferrariju bila je druga utrka u kojoj su se Leclerc i Vettel međusobno sudarili pa već u prvom krugu obojica završila utrku, dok im ni staza u Mađarskoj nije donijela previše sreće. Tu je iskusni Vettel 'potegao' do 6., a Leclerc se morao zadovoljiti razočaravajućim 11. mjestom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • orton 30.07.2020.

    ferrari je katastrofa

  • Jat Masin 28.07.2020.

    Ajmo biti iskreni pa reci da je Ferrari bio odlican samo sa Schumacherom, a sve ostalo je prosjek ili debelo ispod prosjeka s obzirom koliko novca dobijaju od F1. Ja se toplo nadam da ce im novo vodstvo F1 napokon ukinuti sve pogodnosti, a posebice one novce za kao neku povijest jer u niti jednom sportu na svijetu se takvi paketi ne daju osnivacima liga i prvim sudionicima međunarodnih natjecanja. Meni osobno je malo previse njihovih ucjena oko izlaska iz F1 ako ne bude po njihovom, a ako zele napustiti najbolji marketinski program na svijetu zbog tastine neka to napokon i ucine pa cemo vidjeti kako ce im ici prodaja cestovnih vozila bez F1. Neke talijanske firme su davno napustile F1 na vrhuncu svoje moci misleci da su toliko veliki da im ne treba F1 i ogromno trosenje novca na nju pa su se u jednom trenutku nakon nekoliko godina doslovno svi nasli pred bankrotom iz kojeg ih je izvlacila talijanska drzava

  • pišemistinu 28.07.2020.

    Binotto...pa ti si uništavač Ferrarija,bravo za tebe i još te drže?!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare