Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ferrari se predaje: Mi do 2022. godine nećemo biti konkurentni

Ferrari se predaje: Mi do 2022. godine nećemo biti konkurentni
3

Nismo konkurentni zbog grešaka u dizajnu bolida. Imamo seriju pogrešaka u strukturi bolida, aerodinamici i dinamici vozila. A sada smo izgubili i na jačini motora, kaže predsjednik Ferrarija John Elkann

VIDEO

Ferrari je prilično razočaravajuće krenuo u novu sezonu Formule 1, a ni prošlih godina nisu uspjevali parirati moćnijem Mercedesu. Jednostavno, u Ferrariju nešto ne štima. Poslije prve tri utrke sezone drže tek 5. poziciju među konstruktorima što je - nedopustivo.

Pokretanje videa...

Ferrarijev muzej u Maranellu 00:47

- Da, ove godine nismo konkurentni zbog određenih grešaka u dizajnu bolida. Već dulje vreme imamo seriju grešaka u strukturi bolida, aerodinamici i dinamici vozila. A sada smo izgubili i na jačini motora. Jednostavno, mi danas nismo konkurentni - kaže predsjednik Ferrarija John Elkann, pa dodaje:

- Mi se tek 2022., kada se promijene pravila možemo vratiti na stare slave i - pobjeđivanju. Mattia Binotto ima znanja, kvalitete i motiva još nas jednom izvesti na pravi put, uostalom on je bio dio našeg tima kada smo 2000-ih godina dominirali Formulom 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ta pravila o promjenama bolida trebale su na scenu stupiti 2021., ali su u Formuli 1 njihovo uvođenje odgodili za godinu dana. A do tada će Charles Leclerc imati velikih problema. Sebastian Vettel će pak sljedeće godine svoje mjesto u Ferrariju prepustiti Španjolcu Carlosu Sainzu jr. koji ove godine uspješno vozi za McLaren.

FORMULA 1 SOCAR AZERBAIJAN GRAND PRIX 2019

- U posljednjih 10-ak godina u svojim smo redovima imali sjajne vozače poput Fernanda Alonsa ili Sebastiana Vettela koji su bili prvaci. Jasno nam je kako je puno teže za strpljenje tražiti vozače ispred kojih je svjetla budućnost, puno je to lakše odraditi s onima koji su već bili najbolji na svijetu.

John Elkann je za kraj dodao...

- Baš smo zbog toga sa Charlesom Leclercom potpisali petogodišnji, najdulji ugovor u povijesti Ferrarija. Od sada ćemo raditi drugačije, Leclerc i Sainz će preseliti u Maranello, želimo da budu što bliže našim mehaničarima. I da zajedno s njima rade na novom motoru koji će godinama biti na ponos svima u Ferrariju - završio je Elkann.

FORMULA 1 SOCAR AZERBAIJAN GRAND PRIX 2019

Do tada će se Ferrari mučiti i u borbi za postolja. U prvoj, prilično ludoj, utrci sezone Leclerc je stigao do 2. mjesta, dok je Vettel bio tek deseti. Veliko razočaranje za sve u Ferrariju bila je druga utrka u kojoj su se Leclerc i Vettel međusobno sudarili pa već u prvom krugu obojica završila utrku, dok im ni staza u Mađarskoj nije donijela previše sreće. Tu je iskusni Vettel 'potegao' do 6., a Leclerc se morao zadovoljiti razočaravajućim 11. mjestom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov