To je to što me zanima!

Ferrer: Htio sam plakati od muke pa onda od sreće

KAKAV PREOKRET! Štepanek je vodio 6-1, 6-2, ali Ferrer je ipak donio Španjolskoj prednost od 2-0. Dan poslije parovi su donijeli obranu naslova
Vidi originalni članak

Rafael Nadal lako se obračunao s Tomašom Berdychom 7-5, 6-0, 6-2, donio Španjolskoj prvi bod u finalu Davis Cupa, a onda se mogao posvetiti navijanju. Podržavao je Davida Ferrera iz igračke lože u prvom redu dvorane Palau Sant Jordi, a zatim i počeo “dirigirati” publikom, manično mahati rukama i podizati atmosferu u Barceloni.
I pomoglo je. Ferrer je u prva dva seta bio potpuno nemoćan, osvojio je samo tri gema protiv raspoloženog Štepaneka.
- U tim je trenucima samo on igrao - priznao je David Ferrer, no uz pomoć Nadala i još 18.000 ljudi na tribinama pronašao je snage za veličanstveni preokret i pobjedu 8-6 u petom setu. Nakon četiri sata i 17 minuta igre luđačkim tempom 27-godišnji Španjolac srušio se na leđa, uzeo trenutak predaha i tek onda otišao u zagrljaj suigrača i kapetana Alberta Coste.
- Ovo mi je bio jedan od najnapetijih mečeva karijere. Nakon prva dva seta htio sam plakati od muke, a sad bih zaplakao od sreće - rekao je emotivni Ferrer nakon meča i zahvalio publici.
I Nadal je bio presretan. Nakon debakla na World Tour finalu u Londonu, gdje nije ni prošao skupinu, vratio se u punu formu pred svojim navijačima, na omiljenoj zemljanoj podlozi. Lani ga u finalu u Argentini nije bilo zbog ozljede, pa je ovaj put motiviraniji nego ikad prije.

NIJE SVAKI PROTIVNIK KARLOVIĆ
Nisam umoran, i prije sam igrao pet setova, podsjetio je 31-godišnji Radek Štepanek nakon bolnog poraza.
Prije malo više od dva mjeseca jedan je takav igrao u Poreču. U polufinalu Davis Cupa protiv Ive Karlovića na terenu je proveo čak šest sati. No tada je Div ispucao rekordnih 78 asova, malo se igralo, a više gledalo. Ovaj put tempo je bio ubitačan i Čeh je popustio pred četiri godine mlađim protivnikom.
- Vidite da hodam, dišem, pričam... Bit ću u redu - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare