To je to što me zanima!

'FIA je mijenjala pravila za Red Bull, a hoće li i za Mercedes?'

Bojim da će ovako interes za Formulu 1 samo opadati, kaže Horner čija je procjena kako Mercedes u odnosu na njihov Renaultov motor ima nekih 100 konjskih snaga prednosti.
Vidi originalni članak

Uvjerljivo slavlje Mercedesa na uvodnoj utrci ovogodišnjeg izdanja Formule 1 ponovno je bacilo u očaj konkurenciju, a Red Bullov šef Christian Horner pozvao je FIA-u da izjednači performanse motora kako bi se razlike između momčadi smanjile i kako bi utrke ponovno bile zanimljive gledateljima. Podsjeća kako je FIA u godinama kada je Red Bull dominirao, često mijenjala pravila zbog te iste dominacije te smatra kako bi i sada trebalo posegnuti za istim mjerama.

- Mi čak i nismo pobjeđivali s ovolikom prednošću, no sjećam se da su ukidani dvostruki difuzori, mijenjane su ispušne cijevi, ukinuta su fleksibilna krila, a jednom je usred sezone promijenjeno i mapiranje motora. FIA ima mehanizme za izjednačavanje i oni su unutar pravila. Mislim kako bi to trebala napraviti - izjavio je Horner te dodao:

- Bojim da će ovako interes za Formulu 1 samo opadati. Vrhunac dana za mene je bio Schwarzenegger na podiju - zaključio je Horner čija je procjena kako Mercedes u odnosu na njihov Renaultov motor ima nekih 100 konjskih snaga prednosti. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Duro 17.03.2015.

    Svatko moze napraviti cuda, pitanje je samo sredstava. A Mercedes ih ocigledno ima previse pa bi po mome bilo najpravednije ograniciti svima budget. Svi timovi jednako love pa da vidimo tko sto moze. Dogodilo bi se onda kao u serijskoj auto-industriji gdje za iste pare dobijes losiji Mercedes od Kie ili Renaulta.

  • JebiVjetar_3 17.03.2015.

    Ja jednostavno ne razumijem kako Slovenija ima prijenos F1 čak i u HD formatu a kod nas se baca lova na propale pilot serije bez ikakvog značaja??i gdje je toliko uzdignut projekt staze u Bistri?Dajte malo nekakve nove vijesti a ne prepisivanja..10 godina novina a temelj isti.

  • Garavi_MAX 16.03.2015.

    Ne kuzim sta su svi napali Mercedes, pa ko Red bull-u i jadnom Renaultu brani da naprave dobar motor, sta bi se konstruktori iz Mercedesa trebali napraviti glupavi, pa napraviti neku serpu? Slazem se da nije zanimljivo gledati prejaku dominaciju, ali Mercedesovi konstruktori su napravili odlican posao i sad kada su osvojili 1 naslov i tek jednu pobjedu u novoj sezoni svi skacu i kao Red bull-u se zagorcavao zivot, ma daj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare