To je to što me zanima!

FIA odlučila: Vraćamo se na stari sistem kvalifikacija u F1

Vijeće je potvrdilo odluku o vraćanju na stari sistem kvalifikacija za ostatak sezone. Format u kojem šest najsporijih bolida otpada na kraju prve i druge kvalifikacijske runde vraća se na VN Kine, objavila je FIA
Vidi originalni članak

Rijetki su slučajevi kada FIA popusti i promijeni svoju odluku. No kada ju sa svih strana pritisnu svi šefovi momčadi, osoblje i sami vozači dogodi se jednoglasna promjena odluke. Od Velike nagrade Kine pa do kraja prvenstva vozači će se za utrku kvalificirati po starom sistemu iz 2015. godine.

Procedura za donošenje takve odluke nije bila sasvim jednostavna. Povratak na stari sistem morala je odobriti komisija Formule 1, koja se sastoji od svih momčadi, FIA-e, FOM-a, Pirellija i nekih organizatora utrka.

- Vijeće je potvrdilo odluku o vraćanju na stari sistem kvalifikacija za ostatak sezone. Format u kojem šest najsporijih bolida otpada na kraju prve i druge kvalifikacijske runde vraća se na VN Kine - službeno je objavila FIA.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • MALINOA 17.04.2016.

    Sta bi vratili v8 i v10. Formula sluzi za ispitivanja izdrzljivosti mitora i njegovog samog razvoja u auto industriji. Prije ce ti doci elektro nego v8 i v10.

  • montello 12.04.2016.

    vratite letece krugove

  • plafon123 11.04.2016.

    Jos da hocete vratit V8 ili V10 motore.. Eno i glas vozaca je sve jaci, Samo u zadnjih par dana su se Vettel i Ricciardo pozalili na motore i kako je formula dosta sporija i puno vise ovisi o svemu osim o sposobnosti vozaca zbog kompjuterizacije... Nadam se da ce F1 glavešine pocet mislit malo i na navijace, ali cisto sumnjam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare