To je to što me zanima!

Fifa donijela odluku koja ne ide na ruku Hrvatskoj na Mundijalu

Utakmica protiv Belgije mogla bi odlučiti rasplet naše skupine na Mundijalu. Međutim, nakon nove promjene Fife, Španjolska i Njemačka mogu se naći u poziciji da biraju žele li igrati s Hrvatskom u osmini finala
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija neće imati mogućnost 'kalkuliranja' u posljednjoj utakmici skupine F na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru. Posljedica je to odluke organizatora da premjeste raspored utakmica 3. kola, tako da će "vatreni" odigrati derbi protiv Belgije u 16, a ne u 20 sati, kako bi bilo da su raspored slagali abecedno.

U skupini F zajedno s Hrvatskom igraju još Maroko i Kanada, a dvije najbolje reprezentacije u skupini križaju se u osmini finala sa skupinom E. To znači da bi potencijalni protivnik Hrvatske mogla biti Španjolska, Njemačka, Japan ili Kostarika. 

Za Hrvatsku bi od velikog značaja bilo prvo mjesto u skupini F. prema Twitter objavi sportskog analitičara Tomislava Globana, "vatreni" bi imali veću šansu za plasman u četvrtfinale i polufinale ako završe na vrhu skupine. Osim toga, spletom okolnosti, mogli bismo ponovno vidjeti sličan scenarij kao u Rusiji gdje je jedna strana ždrijeba nosila povoljniji put do finala.

Međutim, Hrvatska i Belgija ipak neće imati luksuz kalkuliranja u trećem kolu Mundijala. Zbog bolje gledanosti, organizatori su odlučili kako će utakmice Japan - Španjolska i Kostarika - Njemačka biti u 20 sati, a Hrvatska i Belgija će igrati u povoljnijem terminu u 16 sati, kako bi se sa svih kontinenata moglo pratiti rasplet skupine F.

Zanimljivo, Globan komentira kako bi Španjolskoj bile bolje šanse za igranje u polufinalu i finalu, tako da će se s velikim interesom pratiti posljednje kolo grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • tommy007 16.11.2022.

    Pregaziti ćemo skupinu ko plitki potok

  • Nnikicaa 11.11.2022.

    Igrajte dobro i nema kalkulisanja, neka drugi razmišljaju kako će i šta :)))

  • Mauzer1943 11.11.2022.

    Sve redom pobjediti pa nek kalkuliraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare