To je to što me zanima!

Fifa kaznila Argentince koji su trenirali u Dubrovniku, oderala i Brazil za kaos u kvalifikacijama

Četvorica argentinskih reprezentativaca su prema tadašnjim zdravstvenim protokolima u Brazilu trebali biti dva tjedna u izolaciji, a to nisu napravili pa je došlo do presedana na utakmici
Vidi originalni članak

Nakon sveobuhvatne istrage i s obzirom na pravila koja su bila na snazi, Disciplinska komisija Fife odlučila je kako će se utakmica morati ponovno odigrati, a mjesto i vrijeme odigravanja bit će naknadno određeni, stoji u dopisu krovne nogometne organizacije o utakmici kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. između Brazila i Argentine.

NIKOME NIJE JASNO Brazilski savez ljut na vlasti: Ni na koji način ovo nismo tražili

Nadalje, Fifa je financijski kaznila Brazilsku nogometnu konfederaciju sa 500,000 švicarskih franaka, a Argentinski nogometni savez sa 200,000 franaka jer nisu osigurali "mir i sigurnost".

I Brazil i Argentina već su osigurali plasman na SP u Kataru koji će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca. Brazil je vodeći u južnoameričkim kvalifikacijama sa 39 bodova iz 15 susreta, dok je Argentina druga sa 35 bodova također iz 15 susreta. Slijede Ekvador sa 25, Urugvaj sa 22 i Peru sa 21 bodom iz po 16 odigranih dvoboja. 

NEVIĐENA FARSA Privedeni Argentinci trebali bi doći u Hrvatsku! Messi bijesan: Tri dana smo tu, što ste čekali?

No, bez obzira na ljestvicu, Brazil i Argentina ipak će morati odigrati svoju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a koja je prošloga rujna u Sao Paulu prekinuta u 5. minuti zbog ulaska brazilskih zdravstvenih djelatnika koji su tvrdili kako četiri argentinska igrača nemaju dopuštenje za boravak u Brazilu.

Prema tadašnjim zdravstvenim protokolima u Brazilu, četiri argentinska igrača koji igraju u engleskim klubovima, Emiliano Buendia i Emiliano Martinez koji su kasnije trenirali s Hajdukom te Giovani Lo Celso i Cristian Romero koji su trenirali u Župi Dubrovačkoj, morali su pije izlaska na teren provesti dva tjedna u izolaciji, što nije bio slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sports <3 15.02.2022.

    Sve troskove i kazne treba platiti onaj tko je smislio ovu farsu...Eto radi 4 covjeka propast ce svijey

Komentiraj...
Vidi sve komentare