To je to što me zanima!

Fifa popustila: Tehnologija napokon dobila zeleno svijetlo

Dvije kompanije zadužene za izradu tehnologije (Hawk-Eye i GoalRef) dobile su zeleno svjetlo od Fife i uskoro će početi s instaliranjem svojih sistema na stadionima
Vidi originalni članak

Hawk-Eye i GoalRef dobili su zeleno svjetlo za izradu tehnologije, koja će uskoro biti dostupna i na nogometnim stadionima. Ove dvije kompanije prije nego što instaliraju svoje sisteme na stadione, trebaju još proći posljednju inspekciju.

Ovim potezom Fifa je napravila veliki iskorak prema uvođenju tehnologije za koju se svi nadaju da će riješiti sporne situacije.

Spomenuti sistemi baziraju se na praćenju gol linije i trebali bi poslužiti sucima da donesu točne odluke da li je lopta prošla liniju gola.

Nove tehnologije prvi put će biti korištene na Svjetskom prvenstvu klubova koje će se održati u prosincu u Japanu. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • earn respect 23.10.2012.

    još domalo ce sudci sijedit u vip loži gledat utakmicu na plazmi pit pivu i sudit priko megafona... za par godina nogomet ce poprimit dimenziju kakva se nama navijačima neće svidit!!!!!

  • MM17_1 23.10.2012.

    Samo na gol crtu kamere i nista vise, ne treba za zaleda, penale, prekrsaje... Onda bi nogomet vise ne bi bio nogomet, a i mi navijaci ne bi imali o cemu raspravljat xD

  • novi_korisnik_staro_ime 23.10.2012.

    ajmo realno, koliko su ceste te situacije sa gol crtom?? svake sezone oko 10 puta se to desi, vise manje... po meni je to glupost.. jos malo pa ce neki roboti sudit... bla bla... GUBI SE BIT NOGOMETA!!!! to je bacanje para u zrak!

Komentiraj...
Vidi sve komentare