To je to što me zanima!

Fifa prijeti suspenzijom ako se Vlada umiješa u posao HNS-a

Fifa i Uefa zaprijetile su da će suspendirati hrvatske klubove i reprezentaciju iz svih natjecanja ako se Vlada umiješa u interne poslove HNS-a, piše Večernji list
Vidi originalni članak

Nakon što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslalo dopis u Fifu i Uefu, iz dvije krovne nogometne organizacije brzo je stigao odgovor. Fifa i Uefa zaprijetile su da će suspendirati hrvatske klubove i reprezentaciju ako se Vlada umiješa u interne poslove HNS-a, piše Večernji list koji je u posjedu dopisa glavnih tajnika Uefe i Fife.

Suspenzija bi značila da bi savezima koji su članovi Fife bilo onemogućeno održavati sportske kontakte s momčadima, igračima ili službenim osobama iz HNS-a što bi značilo da Hrvatska ne bi mogla nastupati na SP-u Brazilu. Naravno, teško je vjerovati da do toga može doći, no krovna nogometna organizacija poslala je jasnu poruku da uplitanja politike u rad saveza ne smije biti.

Izvorni članak pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Caffe-bar Gemini 24.03.2014.

    I vlada može suspendirati suradnju sa FIFOM i UEFOM, raspustiti HNS. Ako je Grčka mogla raspustiti javnu televiziju i poslije osnovati drugu, zašto to ne bi mogla HR Vlada učiniti HNS-u? Mora se znati red, a onima kojima smeta neka traže neke druge države gdje će moći nuditi svoje usluge. Na kraju to pitanje s FIFOM i UEFOM treba riješiti u EU parlamentu. Sve aktivnosti bilo koje udruge mora biti u skladu sa zakonima države u kojoj djeluju.

  • mdoroslo 24.03.2014.

    A da Fifa i Uefa gledaju svoja posla i prestanu se bahato i podcjenjivački ponašati prema nama, naročito Platini.

  • POTPEC 23.03.2014.

    Koliko znam vlada se ne miša u posa HNS-a. Samo traže da se radi po zakonu rep. hrvatske, a ne po zakonu močvare (mamičevu).

Komentiraj...
Vidi sve komentare