To je to što me zanima!

Fifa priznala da su članovi IO-a uzimali mito za domaćinstva

Svjetska nogometna organizacija tone sve dublje u probleme. Posljednji u nizu skandala je priznanje da su primili mito tijekom izbora domaćina SP-a 1998. i 2010. godine
Vidi originalni članak

Ono o čemu se nagađa već godinama, sada je dobilo i službenu potvrdu ili, točnije, priznanje najviših službenika u Svjetskoj nogometnoj organizaciji (Fifa). 

- Više članova našeg Izvršnog odbora u više su navrata zloupotrijebili svoje pozicije kako bi prodali glasove u izboru domaćina velikih natjecanja - stoji u službenom dokumentu koji je Fifa predala američkom sudu.

Reuters prenosi kako su bivši članovi Izvršnog odbora Chuck Blazer, Jack Warner i ostali organizirali isplate u iznosu od 10 milijuna dolara kako bi osigurali glasove potrebne za dobivanje domaćinstva SP-a 2010. koje je tada dobila Južnoafrička Republika.

U ostalim izvještajima spominje se i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine na kojem je Hrvatska osvojila broncu, a Fifa je najavila da će od svojih bivših članova tražiti da im vrate desetke milijuna koje su im ukrali te če ih proslijediti na razvoj nogometa za što su novci i bili namijenjeni. 

- Sve ćemo naplatiti, sve će morati vratiti. Ustrajat ćemo u toj borbi ma koliko ona dugotrajna bila - odlučan je novi predsjednik Fife Gianni Infantino.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kadcezima 17.03.2016.

    Ma nemojte me zezati. A ja mislio da su to fini i posteni ljudi.

  • srakar 16.03.2016.

    doći će i do Ćire i Bobana za ono polufinale. Marković se izvukao progona

  • ayews 16.03.2016.

    Polufinale Francuska-Hrvatska 98.!!Klupko se polako odmotava

Komentiraj...
Vidi sve komentare