To je to što me zanima!

FIFA: Suspendirat ćemo Messija ako ne ode na OI!

Ako Barca ne pusti Lionela Messija na Olimpijske igre, FIFA će ga suspendirati za vrijeme Igara pa neće moći igrati treće pretkolo Lige prvaka
Vidi originalni članak

FIFA je postavila ultimatum Barceloni: ako ne pusti Lea Messija na Olimpijske igre, Argentinac neće moći nastupiti niti u Ligi prvaka.
Bude li se Barcelona jogunila, imat će razočaranog igrača kojemu će biti onemogućeno igranje u Pekingu, ali od njega neće imati koristi u trećem pretkolu Lige prvaka. - FIFA je upravo upozorila klubove da moraju pustiti igrače na Olimpijadu - podsjetio je predsjednik MOK-a, Jacques Rogge. - Propisi kažu da će igrač, kojeg klub ne pusti na Igre, biti suspendiran za vrijeme Igara. Jedini način da Messi legalno igra za Barcelonu u kolovozu jest da izjavi da sam odustaje od nastupa na Igrama, ali time bi se zamjerio vlastitoj reprezentaciji i argentinskim navijačima, pa taj rasplet nije vjerojatan. Barca je prošlog tjedna navela da nije obavezna pustiti igrače na Olimpijske igre, jer tamošnji nogometni turnir ne spada pod nadležnost FIFA-e, ali se s time nije složila - FIFA. - Klubovi moraju pustiti igrače mlađe od 23 godine - potvrdio je Alain Leblang, FIFA-in glasnogovornik. To je pravilo od mladim igračima uvedeno 1993. zahvaljujući dogovoru bivšeg šefa MOK-a Juana Antonija Samarancha te FIFA-inog predsjednika Joaoa Havelangea. .

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Shady 20.07.2008.

    Čuj suspendirati ce ga...Messi je jasno rekao a želi na OI, ali ga Barcelona nece da pusti jer se boje da se ozljei

  • user_24105 20.07.2008.

    nastup na OI jest ponos, a ne prepirka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare