To je to što me zanima!

Fifa: Tshabalala među deset nominacija za najljepši gol godine

Među kandidatima je Južnoafrikanac Siphiwe Tshabalala, strijelac otvarajućeg gola Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici u utakmici protiv Meksika
Vidi originalni članak

Međunarodna je nogometna federacija (FIFA) objavila popis deset nominiranih kandidata za Nagradu Ferenc Puskas, koja će pripasti strijelcu najatraktivnijeg gola u 2010. godini...

Među kandidatima je Južnoafrikanac Siphiwe Tshabalala, strijelac otvarajućeg gola Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici u utakmici protiv Meksika.

Od golova postignutih na Svjetskom prvenstvu u konkurenicji je još jedan ljevonogi pogodak, onaj Nizozemca Giovannija van Bronckhorsta u polufinalnom ogledu Nizozemaca i Urugvajaca.

S reprezentativne je scene još odabran gol Turčina Hamita Altintopa, dok ostale muške nominacije dolaze za strijelce u klupskim dresovima: Matthew Burrows (Glentoran), Linus Hallenius (Hammarby), Lionel Messi (Barcelona), Samir Nasri (Arsenal), Neymar (Santos) i Arjen Robben (Bayern). Nominacije zaključuje mlada Japanka Kumi Yokoyama, koja je zabila majstorski gol za svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu do 17 godina.

U obzir su uzeti golovi postignuti od 1. siječnja do 15. listopada ove godine. Nogometni navijači mogu glasovati za svoje favorite preko FIFA-ine internetske stranice.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Francek 17.11.2010.

    http://www.youtube.com/watch?v=pL3E9mlQZI4&feature=related evo pogledajte ovo..od petrica..ima se kaj za vidjet..:)

  • Prince Vegeta 16.11.2010.

    Matthew Burrows

  • _dino_ 16.11.2010.

    http://www.youtube.com/watch?v=y3toYHnnsN8&translated=1 to je najbolji gol bez obzira sta rekla korumpirana fifa

Komentiraj...
Vidi sve komentare