To je to što me zanima!

Fifa uvela promjene u završnici: 'Vatreni' igraju s novom loptom

Al Hilm će biti službena lopta za polufinala, utakmici za treće mjesto i za finale" koje je na rasporedu 18. prosinca na stadionu Lusail, objavila je Fifa
Vidi originalni članak

Posljednje utakmice na Svjetskom prvenstvu u Katru, među kojima i ona Hrvatske i Argentine, igrat će se s novom loptom Al Hilm ukrašenom bordo nijansama koje podsjećaju na zastavu Katra, objavila je Međunarodna nogometna federacija (Fifa).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Al Hilm će biti službena lopta za polufinala, utakmici za treće mjesto i za finale" koje je na rasporedu 18. prosinca na stadionu Lusail, objavila je FIFA.

Al Hilm, što je arapska riječ za san, zamijeniti će dosadašnju loptu Al Rihlu, što na arapskom znači putovanje. Al Rihla je 14. uzastopna lopta koju je Adidas izradio za svjetsko nogometno prvenstvo i dizajnirana je da izdrži najveće brzine igre, budući da leti brže od bilo koje lopte u povijesti turnira.

Al Rihla i Al Hilm su naslijedili lopte Telstar 18 sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018., Brazuka iz Brazila 2014. i Jabulani sa prvenstva 2010. u Južnoj Africi.

POGLEDAJTE VIDEO: VATRENI ODRADILI TRENING

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NIKE 12.12.2022.

    Jabulani definitivno najluđa lopta. Imala je bolesnu trajektoriju.

  • Privatnik 12.12.2022.

    Ma možete nam na loptu nacrtat i -da ne velim kaj!! 😆 Zafitiljit ćemo i sa takvom! ⛹️‍♂️⛹️⚽⛹️‍♂️⛹️‍♀️

  • plenki.smotaj.topa 11.12.2022.

    Sada nasi trebaju rokat sljucu sa 30 metara

Komentiraj...
Vidi sve komentare