To je to što me zanima!

Fifa zabranila Dancima majicu s natpisom 'Ljudska prava za sve'

Čak su i sponzori Danskog nogometnog saveza pristali ustupiti svoj prostor na dresovima za trening kako bi se odaslala poruka o stanju u Kataru, ali Fifa je odbila zahtjev
Vidi originalni članak

Međunarodni nogometni savez (Fifa) zabranio je danskoj reprezentaciji da tijekom svojih treninga za vrijeme sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru nosi majice s natpisom Human Rights for All (ljudska prava za sve)

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danska je jedna od zemalja koje su najoštrije kritizirale odluku da se domaćinstvo SP-a dodijeli Kataru zbog nepoštivanja ljudskih prava u toj arapskoj državi.

Čak su i sponzori Danskog nogometnog saveza pristali ustupiti svoj prostor na dresovima za trening kako bi se odaslala poruka o stanju u Kataru, ali Fifa je odbila zahtjev Danaca za takvom porukom s obrazloženjem kako su zabranjene političke poruke.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Krunoslav1981 11.11.2022.

    Samo bojkot svih saveza bi nešto značio ovako jedna Danska je u nogometnom smislu potpuno nebitna.Samo najveća fora mi je ovo sa političkim porukama, kao da je Putin na čelu FIFE 😄

  • Tko sere 58 11.11.2022.

    Kakva ljudska prava. Niko ih nije tira da rade, šta nisu dali otkaz. Podrška za Katar.

  • Space Burek 10.11.2022.

    Fifa je od samog početka sprdačina koja se prodaje na sve moguće načine. Ovo prvenstvo je kupljeno a kupovina glasova je dokazana, hrpetina ljudi je nastradala tijekom izgradnje stadiona a živjeli su kao stoka i eto sada fifa uvodi nekakve zabrane. Mislim da su se svi klubovi trebali pobuniti čim je Katar upao u najuži krug za organizaciju prvenstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare