To je to što me zanima!

Figo i Boban zaigrali nogomet na Sportskim igrama mladih: Sport povezuje, sport je ljubav

Dubok naklon Sportskim igrama mladih i dok ću ja biti predsjednik UEFA-e i predsjednik Uefine zaklade za djecu, pomagat ćemo u okviru svojih mogućnosti, kazao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin
Vidi originalni članak

Split je od 17. do 21. kolovoza domaćin velike Međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, zemalja u kojim su Igre trenutno aktivne, družilo se i natjecalo u 10 sportskih disciplina. 

U sklopu međunarodne završnice, danas je na rasporedu bila i ceremonija obilježavanja 25. godišnjice Plazma Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom Coca-Cole.

Brojna poznata lica iz sporta i politike već godinama podržavaju Sportske igre mladih, a neki od njih pojavili su se i u Splitu. Stigao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, Stipe Pletikosa, predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, bivši srpski vaterpolist Vanja Udovičić, Predrag Mijatović, no ipak najveću pozornost privukli su legendarni Luis Figo i Zvonimir Boban.

- Sport povezuje, sport je ljubav, sport je jedinstvo, sport je poštovanje drugih ljudi i drugačijih ljudi, tako da dubok naklon Sportskim igrama mladih i dok ću ja biti predsjednik UEFA-e i predsjednik Uefine zaklade za djecu, pomagat ćemo u okviru svojih mogućnosti - izjavio je čelni čovjek krovne Europske nogometne organizacije Aleksander Čeferin.

Nakon svečane akademije, uzvanici su se uputili na Prokurative gdje su nekadašnji veliki nogometaši poput Luisa Figa, Zvonimira, Bobana, Darija Srne, Predraga Mijatovića, Florenta Maloude, Fernanda Hierra, predvođeni predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom, odigrali revijalni susret protiv sudionika Sportskih igara mladih.

Naravno, rezultat je bio najmanje bitan. Mali sportaši imali su priliku zaigrati nogomet protiv nekadašnjih zvijezda i to je glavna pouka Sportskih igara. Sport spaja i zbližava!

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare