To je to što me zanima!

Filip skija kao da je novi Ivica: Startni broj 64 opet bio sretan

NASLJEDNIK Filip Zubčić ima 21 godinu, a sa startnim brojem 64 osvojio je sjajno sedmo mjesto u veleslalomu u talijanskoj Alta Badiji, što mu je rezultat karijere
Vidi originalni članak

Za hrvatsko skijanje broj 64 ima posebno značenje. Ivica Kostelić s tim je startnim brojem pobijedio u slalomu u Aspenu 2001., a jučer je Zagrepčanin Filip Zubčić u veleslalomu u Alta Badiji osvojio sedmo mjesto.

- Ovo je fenomenalan rezultat. U drugoj vožnji odlučio sam dodati puni gas i pokazati da znam skijati - rekao je Zubčić (21).

I pokazao je, imao je drugo najbolje vrijeme druge vožnje. Prije 10 dana u Areu je s brojem 63 bio 25.

- Veliki dan za hrvatsko skijanje. Naš mali ‘Zubo’ na velika je vrata ušao u svjetski vrh. Startni broj 64 opet je bio sretan - napisao je na "fejsu" Ivica Kostelić.

Pobjeda u Aspenu 2001. Ivici je bio prvi TOP 10 rezultat u karijeri, a ostvario ga je u 21. utrci. Filipu je za TOP 10 rezultat trebalo samo 12 utrka.

- Uh, skakala sam po stanu i zaplakala. Tako sam sretna zbog njega - kaže sestra Tamara (19).

Nju i Filipa nazivali su novim Kostelićima do prije koju godinu, no Tamara je 2012. ispala iz reprezentacije jer se nikad nije vratila u formu nakon loma ruke.

Uz trenera Marka Šumana, u Filipovu timu je i otac Tomislav. Pomaže koliko može jer nije skijaš, no zato je mama Jasna bila, i to u bivšoj Jugoslaviji. Ona je svoje dvoje djece usmjerila u skijanje. Međutim, nije na stazi jer se netko mora brinuti i o obiteljskom hostelu u Vlaškoj.

A Filip je i veliki navijač Dinama. Soba mu je ispunjena majicama, kapama, šalovima...

- Da može, išao bi na svaku Dinamovu utakmicu - kaže sestra.

"Kad sam ušao u cilj i vidio na semaforu da sam prvi, nisam mogao vjerovati" - i Filip je bio iznenađen

"U trenucima dok Ivici ne ide, ovakvi rezultati su nam jako važni" - direktor Pavlek blista od sreće

Idi na 24sata

Komentari 16

  • šimešime 22.12.2014.

    Bravo Filip! Još kad i Ivici opet krene...

  • luka1905 22.12.2014.

    bravo za Filipa ovo je odlican uspjeh za njega i hrv skijanje samo neka tako nastavi

  • mago civo 22.12.2014.

    Bravo Filip, a ovo kažu na službenim stranicama FIS-a: The only performance perhaps as impressive as Hirscher was that of the 21-year-old Croatian Filip Zubcic, who earned just his second-career qualification, skiing from bib 64 to 17th in the second run and ultimately finishing seventh on the day. He did a long stint in the leader’s box until Ligety knocked him out. “It’s an awesome result,” said Zubcic. “This was the best race of my life. It’s like a dream. In the last training, I skied pretty good, but wasn’t sure for top 10. It’s unbelievable.”

Komentiraj...
Vidi sve komentare