To je to što me zanima!

Finale Fed Cupa: Ruskinje u lovu na četvrtu 'kantu'

Najbolja španjolska tenisačica i 29. igračica svijeta Anabel Medina Garrigues otvorit će finalni dvoboj Fed Cupa protiv Vjere Zvonarjeve
Vidi originalni članak

U Madridu je održan ždrijeb parova za finalni dvoboj FED Cupa između Španjolske i branitelja naslova Rusije, koji će se u subotu i nedjelju održati u Madridu, na zemljanoj podlozi...
Najbolja španjolska tenisačica i 29. igračica svijeta Anabel Medina Garrigues otvorit će finalni dvoboj FED Cupa protiv Ruskinje Vjere Zvonarjeve. U drugom subotnjem susretu boje Španjolske branit će Carla Suarez u susretu protiv 7. tenisačice svijeta Svjetlane Kuznjecove.
U nedjelju bi prema prijavama trebale igrati Medina Garigues i Kuznjecova, odnosno Suarez i Zvonarjeva. Španjolski izbornik Miguel Margets Lobato prijavio je za igru parova Nuriju Llagosteru i Virginiju Ruano Pascual, dok se Šamil Tarpišev odlučio za Jekaterinu Makarovu i Jelenu Vesninu.
Podsjećamo, Rusija će u ovom susretu igrati bez svoje tri trenutno najbolje rangirane igračice, Jelene Dementijeve, Dinare Safine i Marije Šarapove. Šarapova je već duže vrijeme ozlijeđena, a Dementijeva i Safina nisu pozvane zbog umora.
- One su svoje za Rusiju napravile na Olimpijskim igrama kada su osvojile zlatnu i srebrnu medalju – objasnio je još ranije Tarpišev.
Bit će ovo šesti međusobni susret ove dvije reprezentacije u FED Cupu. Španjolke su slavile samo jednom. Posljednji puta Rusija i Španjolska su se sastale prošle godine u Moskvi, a Ruskinje su uvjerljivo slavile s 5-0. Nakon toga su otišle do kraja i osvojile treći naslov u povijesti. Sva tri su iz prethodne četiri godine, 2004., 2005. i 2007. Španjolska je, pak, pet puta bila pobjednik FED Cupa, ali zadnji puta još 1998. godine.
Sjedinjene Američke Države su najtrofejnija nacija u FED Cupu sa 17 naslova.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare