To je to što me zanima!

Finale prije finala: Milan protiv Arsenala u osmini finala EL-a!

Milan i Arsenal šest puta su igrali u Uefinim natjecanjima, svaki ima po dvije pobjede. Sad će se boriti za četvrtfinale Europske lige nakon što su ih kuglice spojile u otvorenom ždrijebu u Nyonu
Vidi originalni članak

Ždrijeb osmine finala Europske lige u Nyonu bio je otvoren, nije bilo nositelja pa je svaki mogao igrati protiv svakoga s tek jednom restrikcijom, klubovi iz Ukrajine i Rusije zbog trenutne političke situacije nisu mogli igrati jedni protiv drugih.

U takvom otvorenom ždrijebu samo se čekala 'bomba', sudar dvaju klubova koji bi dobio eptite utakmice 'finale prije finala'. Kakvu smo samo poslasticu dobili...

Milan protiv Arsenala!

Milan i Arsenal šest puta su igrali u Uefinim natjecanjima, svaki ima po dvije pobjede.

Prvi put su igrali 1995. godine u Uefinom Superkupu na dvije utakmice. Nakon 0-0 u Londonu, Milan je slavio 2-0 kod kuće, a jedan gol zabio je Zvone Boban.

Prvu sljedeću utakmicu odigrali su 2008. godine u Ligi prvaka, završilo je 0-0 u Londonu, Arsenal je bio bolji u Milanu 2-0, to je bila grupna faza Lige prvaka.

Ždrijeb ih je u grunoj fazi spojio i 2012. godine, Milan je doma razbio Arsenal 4-0, Englezi su uzvratili s 3-0 pobjedom kod kuće.

Milanu posljednjih godina ne ide baš protiv engleskih klubova, 'rossoneri' ne znaju za pobjedu na zadnjih šest gostovanja u Engleskoj (tri poraza i tri remija), zadnji put su na Otoku slavili prije 13 godina protiv Manchester Uniteda.

Vrsaljko protiv Ćorluke

Jak par je i Lazio - Dinamo Kijev, Leipzig igra protiv Zenita, Atletico protiv Lokomotiva iz Moskve, Šime Vrsaljko na Vedrana Ćorluku...  Borussia je izvukla Salzburg.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 8. ožujka, uzvrati su tjedan dana kasnije.

Finale je 16. svibnja u Lyonu.

 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • RenatoCro 24.02.2018.

    Arsenal treba i mora osvojiti Zlato!. 😊 Ali bit če teško, jer još ima puno dobrih klubova koji znaju igrati pravi nogomet

  • Ustani bane 23.02.2018.

    Sporting Viktoria će biti zanimljivije

  • tocilo 23.02.2018.

    Među ovih 16 klubova trenutno samo Atletico ima momčad za ligu prvaka,sve ostale su prosječne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare