To je to što me zanima!

Finska je novi svjetski prvak: Dotukli Šveđane u završnici

Hokejaši Finske u finalu Svjetskog prvenstva u Bratislavi svladali su Švedsku 6-1. 'Suomi' je do naslova došao teže no što rezultat sugerira. Šveđanin Fasth je MVP
Vidi originalni članak

Reprezentacija Finske novi je svjetski prvak u hokeju na ledu. 'Suomi' je u finalu u Bratislavi došao do drugog naslova u povijesti preko neugodne Švedske 6-1. Iako rezultat sugerira laku pobjedu, osmerostruki prvaci Šveđani pošteno su namučili Fince koji su upravo protiv susjeda došli do prve titule 1995.

Štoviše, prva je u vodstvo došla Švedska preko Magnusa Parjaavija u 28. minuti. Šveđani su imali priliku povećati vodstvo u 36. minuti kad gađaju stativu, a lošu realizaciju igrača više naplatili su Finci sedam sekundi prije kraja druge trećine golom Jarkka Immonena za izjednačenje.

Švedska igra nakon vodećeg gola Finaca u 43. minuti potpuno se raspala. Samo minutu kasnije plavi su poveli 3-1 preko Kapanena, a u zadnjih dvije minute utakmice potpuno su dotukli dekoncentrirane Šveđane zahvaljujući Pesonenu, Pyorali i Pihlstromu.

Za najvrijednijeg igrača turnira izabran je švedski golman Viktor Fasth.

Finalisti svjetskog prvenstva u Slovačkoj zajednički su domaćini sljedeća dva izdanja 2012. i 2013.

Česi uzeli broncu u golijadi protiv Rusa

U utakmici za brončanu medalju Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu u Slovačkoj reprezentacija Češke, prošlogodišnjih prvaka, svladala je Rusiju 7-4...

Hat-trick u redovima pobjedničke postigao je Roman Červenka, dva je gola u reprizi prošlogodišnjeg finala zabio Petr Prucha.

U napadački učinkovitoj utakmici publika je imala u čemu uživati, a bolje se u takvoj igri, barem u njenom početku, snašla ruska reprezentacija koja je prvu trećinu susreta riješila rezultatom 3-2 u svoju korist. Dva je pogotka pritom postigao Ilja Kovaljčuk.

Središnju dionicu igre Česi su okončali s tri postignuta i jednim primljenim pogotkom, dok je točka na "i" stavljena u posljednjih dvadeset minuta u kojima su brončani zabili dva gola i svoju mrežu sačuvali netaknutom.

Rusi, s 25 pobjeda na svjetskim prvenstvima najuspješnija reprezentacija svih vremena, bez medalje je ostala po prvi puta od 2006. godine.

SP u hokeju na ledu:

Finale

Švedska - Finska 1-6 (0-0, 1-1, 0-5)

Utakmica za treće mjesto

Češka - Rusija 7-4 (2-3, 3-1, 2-0) 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Cedevita_3 16.05.2011.

    "Dotukli Šveđane u Zadnjoj Četvrtini"

  • torcida_dinamo 16.05.2011.

    ovo je povratak Finaca na velika vrata. Ipak su oni nekada bili Olimpijski i svjetski prvaci istovremeno.

  • DocGangrena 16.05.2011.

    jbmu,baš se lijepo poradujem kada su Šveđani poveli,pošto sam stavio pare na njih,a na kraju kada pogledam rezultat,lijepo sam se razočarao....

Komentiraj...
Vidi sve komentare