To je to što me zanima!

Finski “starac” Ahonen protiv domaćih klinaca

Iako su ovi mladići sve bolji, želim osvojiti tu petu Turneju, rekao je lani Ahonen koji je u prethodna četiri puta pobjeđivao na različite načine...
Vidi originalni članak

Dvije su mi najdraže građevine - Keopsova piramida i skakaonica Bergisel u Innsbrucku, rekao je Gregor Schlierenzauer, austrijski tinejdžer (7. siječnja postat će punoljetan), pobjednik drugog natjecanja Novogodišnje turneje skijaša skakača u Garmishu. Tek je na početku karijere, a već vodi u ukupnom poretku Turneje. I već je pobjeđivao na tri od četiriju, ostao mu je samo još najdraži Innsbruck, u kojemu se skače sutra.
Drugi Austrijanac Thomas Morgnestern već je “veteran”, ima 21 godinu. Pobijedio je na šest od osam natjecanja ove sezone, jedanput je bio treći, jedanput šesti. Ipak, nakon polovice Turneje, na drugome je mjestu, a samo 0,2 boda za njim zaostaje Janne Ahonen. Već mu je 30 godina i polako se bliži kraj karijere. No kad je prije dvije godine četvrti put osvojio Novogodišnju turneju, Janne je poručio:
- Mnogi misle da je ovo moja zadnja velika pobjeda. Ne, dolazim i idućih godina željan još jednog trofeja. Uspije li taj finski “starac” i ove godine osvojiti Turneju, postat će rekorder - s pet ukupnih pobjeda. A u prethodna četiri Ahonen je doista pobjeđivao na različite načine - jedanput nije pobijedio ni na jednoj skakakonici, jedanput na samo jednoj, jedanput na tri, a 2006. je pobjedu podijelio s Čehom Jakubom Jandom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare