To je to što me zanima!

Finsko slavlje u Mađarskoj: Prva pobjeda Kovalainenu

Finski vozač McLaren Mercedesu je donio peto ovosezonsko slavlje. Na Hungaroringu je bio brži od drugog Tima Glocka i trećeg Raikkonena
Vidi originalni članak

Dobrodošao u svijet pobjednika, poručio je trkaći inženjer McLaren-Mercedesa Heikkiju Kovalainenu nakon što je Finac na Velikoj nagradi Mađarske, na Hungaroringu, ubilježio svoju prvu pobjedu u Formuli 1.
- Imao sam problema u završnici, ali na kraju je sve ispalo sjajno - rekao je Kovalainen nakon utrke koju će dugo pamtiti.
Drugo mjesto je osvojio njemački vozač Toyote Timo Glock, a treće Kovalainenov sunarodnjak i aktualni svjetski prvak Kimi Raikkonen.
- Ovo je nevjerojatno. Prije dva tjedna sam bio u bolnici, a sad ovo - komentar je Nijemca Glocka, koji je u bolnici završio nakon što se zabio u zaštitni zid u Hockenheimu.
Ključna scena utrke u Mađarskoj odigrala se nepuna tri kruga prije kraja kad je vodeći Felipe Massa morao parkirati svoj Ferrari pored staze zbog kvara motora. Prije toga Brazilac je odvozio fenomenalnu utrku. Na samom startu riskantnim manevrom pretekao je Lewisa Hamiltona i Kovalainena te vodeću poziciju sigurno držao sve do kobnog 68. kruga.
Najbrži iz kvalifikacijskog treninga i pobjednik posljednje dvije utrke Lewis Hamilton ovogodišnji Hungaroring pokušat će zaboraviti što prije. Osim što ga je nadmudrio Massa na startu, Britancu je pukla guma, čime je izgubio sve šanse za pobjedničko postolje i kroz cilj je prošao tek peti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare