To je to što me zanima!

Fiolić potpisao za Osijek: 'Dosta se novca odrekao da bi došao'

U odnosu na vrijeme kada sam posljednji puta igrao u HNL-u Osječani su zaista u svemu napravili veliki iskorak i zato sam sretan što sam sada ovdje, kazao je novi igrač Osijeka Ivan Fiolić
Vidi originalni članak

Ivan Fiolić (25) novi je igrač Osijeka! Klub iz Gradskog vrta i belgijski Genk uspješno su završili pregovore, pa je nekadašnji dinamovac potpisao trogodišnji ugovor s "bijelo-plavima".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Menadžer i ja odbijali smo neke druge ponude kako bih došao u Osijek. Znao sam da će kad-tad ponovno doći dan da nastavim raditi s trenerom Bjelicom. I drago mi je da je ovako završilo, da sam postao član kluba koji ima lijepu i visoku reputaciju u hrvatskom nogometu. U odnosu na vrijeme kada sam posljednji puta igrao u HNL-u Osječani su zaista u svemu napravili veliki iskorak i zato sam sretan što sam sada ovdje - uvodno je istaknuo Fiolić.

U ljeto 2018. napustio je Maksimir za 2,5 milijuna eura, ali brzo je otišao na posudbu u ciparski AEK, potom u poljsku Cracoviju. U belgijskom je prvenstvu odigrao tek četiri utakmice, dok je najviše nastupao u Poljskoj skupivši 33 nastupa. Može igrati na više pozicija, primarno u sredini terena, ali i na krilu gdje su ga pojedini treneri također koristili. Ljevak je, što je Nenadu Bjelici, s kojim je već surađivao, također bilo bitno.

- Iako smo bili kratko zajedno u Maksimiru, u tih mjesec i pol dana zaista sam bio zaista zadovoljan onim što je on pokazivao. Drago mi je što se opet susrećemo i mislim da dovodimo kvalitetnog igrača koji može igrati na četiri pozicije veznoga reda, koji i u centrali, ali i na boku može pružiti jako puno. Vjerujem da će mu, nakon ove posljednje dvije godine, Osijek biti veliki izazov i da će nam pomoći u nastojanju ostvarenja naših ciljeva. Važno je napomenuti da se on odrekao ne baš malog novčanog iznosa da bi ostvario ovaj transfer i stvarno je i time potvrdio veliku želju za dolaskom kod nas. A kada je tako, onda jednostavno takvog igrača morate dovesti. I to smo i učinili - rekao je trener Osijeka.

Fiolić, kako kaže, zna već polovicu nove momčadi.

- S nekima sam igrao u mlađim reprezentacijama, protiv dosta njih se susretao kad smo bili suparnici na terenu, a dijelio sam svlačionicu s Bočkajem, Grezdom i Gržanom. S Perom se posebno dobro poznajem i dosta smo toga prošli zajedno. Jedva čekam zaigrati i mislim da mi neće trebati puno vremena za prilagodbu. Profesionalac sam i tako sam pristupio obvezama i ovoga ljeta dok sam čekao rasplet situacije, trenirao u Genku i s te strane nema nikakvih problema. Želim od prve utakmice dati sve od sebe i biti dio što uspješnijeg kolektiva - poručio je na kraju novi član Osijeka.

 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • toma789 16.07.2021.

    da lik nešto vrijedi ne bi natrag dolazio. nitko ga ne želi jer je nesposoban, ali očito je dobar za hnl

  • gzira 16.07.2021.

    Ljubavi jel ti još šta treba?

  • pipolino 16.07.2021.

    Bjelica skuplja Dinamove otpatke, pa se nada da će od njih napraviti bolje igrače, nego što su to uspjeli u Dinamu. Međutim, uzalud ti trud sviraču. Da je bio kvaliteta za Dinamo, ostao bi u Zagrebu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare