To je to što me zanima!

FIS je suspendirao violinisticu: Vanessa prevarom izborila ZOI

FIS je pronašao dokaze o lažiranju vremena na veleslalomu u Krvavecu. Osim Vanesse Mae, suspendirali su petero slovenskih i talijanskih skijaških radnika...
Vidi originalni članak

Vanessa Mae (36), poznata je britanska violinistica koja ima i tajlandsko državljanstvo. Ove je godine u Sočiju nastupila na Zimskim olimpijskim igrama pod očevim prezimenom Vanakom. 

No Međunarodna skijaška federacija (FIS) suspendirala ju je na četiri godine zbog namještanja rezultata koji su joj omogućili nastup u Sočiju. 

Vanessa je nastupila za Tajland u veleslalomu, završila je posljednja s 50 sekundi zaostatka za pobjednicom Tinom Maze. Vanessa je postala druga tajlandska olimpijka na Zimskim igrama u povijesti. Skija od četvrte godine, no to joj nije bilo dovoljno da na pošten način izbori Soči.

- Prvo smo se smijali kad smo čuli za skandal. No kasnije smo shvatili da se radi o ozbiljnom propustu - rekao je predsjednik FIS-a, Gian-Franco Kasper.

FIS je pronašao dokaze o lažiranju vremena na utrci veleslaloma u slovenskom Krvavecu. Osim Vanesse, suspendirano je još petero slovenskih i talijanskih skijaških radnika. Oni su navodno bili upleteni u skandal s namještanjem vremena kako bi Vanessa izborila Olimpijske igre.

Vanessa se u glazbi proslavila prije desetak godina spajanjem klasike i techna. Na Otoku je 2006. godine postala najbogatija glazbenica mlađa od 30 godina, a tada su joj bogatstvo procjenjivali na 40 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • otilliaOS33 13.11.2014.

    u što se sport pretvorio, doping, lova.....čast izuzecima, no to su uglavnom amateri.

  • Modrić19 11.11.2014.

    takav je danasnji sport...pun prevara i lazi

  • strmi007 11.11.2014.

    hahahahahhaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare