To je to što me zanima!

Fizioterapeut: Eduardo je mogao proći i puno gore

U intervjuu za službenu stranicu Arsenala, Gary Lewin, klupski fizioterapeut, komentira Eduardovu ozljedu i proces oporavka hrvatskog napadača
Vidi originalni članak

Lewin je u razgovoru za internetsku stranicu Arsenala još jednom istaknuo važnost brze i efikasne intervencije kompletnog liječničkog tima kluba, neposredno nakon kobne ozljede koju je Dudu zadobio na gostovanju u Birminghamu. Pohvalio je profesionalnost svojih kolega, ali i osoblja u bolnici Selly Oak u Birminghamu...
- Nakon operacije u Birminghamu u subotu navečer, Eduardu se u nedjelju stanje stabiliziralo, pa smo ga prebacili u London. U ponedjeljak smo obavili nove preglede, a u srijedu ga otpustili iz bolnice. Operacija je protekla jako dobro. I trenutačno stanje je dobro, a ono što nas najviše brine je mogućnost pojave infekcije, budući da se radilo o otvorenom prijelomu. Ključno razdoblje je u sljedeća dva tjedna. Ukoliko se ne pojavi infekcija, a trenutačni pokazatelji su jako dobri, tada Eduardo može započeti s rehabilitacijom i dugotrajnim procesom oporavka.
*O kakvoj se točno ozljedi radilo? Naime, u novinama su se mogle pročitati različite interpretacije...
- Dudu je imao otvoreni prijelom na fibuli i dislocirani gležanj. Operativnim putem je i jedno i drugo popravljeno i trenutačno izgleda u redu. Radilo se o jako teškoj ozljedi, ali moram napomenuti da ima i težih, odnosno, da je Eduardo mogao čak i gore proći. Naravno, tek će vrijeme pokazati koliko je, zapravo, ozljeda teška.
*Kakav je program rehabilitacije?
- Dokle god će nositi gips, ostat će u Engleskoj. Jasno je da ćemo i u dogovoru s njim utanačiti daljnje aktivnosti. Mi inače običavamo slati ozlijeđene igrače u različite rehabilitacijske centre, kako ne bi boravili cijelo razdoblje oporavka na istome mjestu. Može to biti i u Brazilu, gdje su i ranije bili neki ozlijeđeni igrači. Znamo da postoji jedan dobar rehabilitacijski centar u Riju. No moguć je i ostanak na našem kontinentu. Dogovorit ćemo se zajedno s Eduardom.
*Vi ste vidjeli mnogo teških ozljeda u vašoj karijeri. S obzirom na sve okolnosti, kako biste opisali Eduardovo stanje?
- On se izvrsno nosi s cijelom situacijom. Vrlo je pozitivan i nepokolebljiv u vjeri da će se vratiti. Jako dobro razumije što se dogodilo, i što se tek treba dogoditi. Svjestan je težine ozljede, ali isto tako zna da su se i ranije igrači vraćali s takvim ozljedama. Javio mu se nevjerojatno veliki broj njegovih kolega, nogometnih profesionalaca, te liječnika i fizioterapeuta iz cijele zemlje. Svi su mu poželjeli sve najbolje. Ne želim imenovati sve igrače koji su stupili u kontakt s njime, ali bilo ih je doista mnogo. Mnogi ga uopće i ne poznaju, ali zato jako dobro znaju kroz što prolazi i koliko mu teško može biti. Takva velika podrška mnogobrojnih ljudi je za svaku pohvalu, i može istinski pomoći Eduardu u oporavku - zaključio je Lewin.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zelenožuti 04.03.2008.

    dobre želje uvijek pomažu

  • kranjcar 04.03.2008.

    aj super moglo je proc puno gore

  • Cro-Wolf 04.03.2008.

    ovako teške ozljede, i smješne kazne za počinitelje ja stvarno sniješno. trebalo bi se za takve ozljede, počinitelja udaljiti s travnjaka dok god je igrač ozljeđen i ne može igrati, a liječenje bi trebao plaćati klub igrača koji je prekršaj i učinio. pa bi drugačije krvnici razmišljali i njihovi poslodavci i treneri kad im narede to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare