To je to što me zanima!

Fjodor je odgovorio i izmamio veliki pljesak: Da, borit ću se

Najveći Bellatorov event u povijesti nekim je novim obožavateljima pružio nove vidike, ali onim starijima ostavio vrlo, vrlo gorak okus u ustima. Pa ipak, stigle su i dobre vijesti
Vidi originalni članak

Moramo biti otvoreni, a i svaki ljubitelj MMA-a priznat će sam sebi - ovo što smo noćas pratili i željno iščekivali pretvorilo se u jednu veliku muku. Jer prvo je najveći svih vremena Fjodor Jemjeljanenko dobio batina od prosječnog borca kao što je Matt Mitrione, a zatim je i ludi Chael Sonnen porazbacao Wanderleija Silvu.

Najveći Bellatorov event u povijesti nekim je novim obožavateljima pružio nove vidike, ali onim starijima ostavio vrlo, vrlo gorak okus u ustima. Mnogi će se složiti s tom tvrdnjom jer gledati kako Mitrione, čovjek koji je gubio od svakog ozbiljnijeg borca u UFC-u, razbija Fjodora u 'ground and poundu' u prvih minutu i pol prve runde baš i nije po guštu MMA obožavatelja.

Kako god, Mitrione je nokautirao Fjodora, a Sonnen tukao Silvu tri runde i odnio uvjerljivu pobjedu odlukom sudaca (30-26, 30-27, 30-27). Kasnije su se oglasili pred novinarima na 'post-fight' konferenciji.

Chael Sonnen, inače poznat kao 'The American Gangster', nerijetko se naziva i 'Bad Guy' MMA-a. Razlog je vrlo jednostavan - od pranja love i prijetnji do teških riječi i prozivki. On je jedan vrlo ekstravagantan tip i kao takav je izgradio veliku bazu obožavatelja, ali i onih koji mu baš i nisu naklonjeni.

Nakon pobjede nad Silvom prozvao je Fjodora. Ukratko, rekao je da ga je Fjodor tražio autogram u 'backstageu' i da ga može dobiti jedino ako stavi potpis na ugovor i uđe u ring s njime.

- Ali mi smo u različitim težinskim kategorijama - rekao je uz smiješak 'The Last Emperor' na pressici nakon čega je riječ pripala Sonnenu, koji je pokušao ublažiti stvari izrečene u kavezu.

- Nikad ne bih gazio čovjeka dok je na podu. Poštujem Fjodora i to je bio moj način da ga ponovno dignem na noge. Njegova je borba mogla otići na obje strane. Mitrione je je*eno čvrst lik, a ljudi to jednostavno ne razumiju. Želim da bude jasno, poštujem Fjodora i vjerujem da će se naši putevi susresti prije ili kasnije. Fjodor je bio devet kilograma lakši od Mitrionea, a razlika između mene i njega je manja od toga. On se nije žalio na razliku u odnosu na Mitrionea pa se ni ja ne bih na onu u odnosu na njega - rekao je 'The American Gangster'.

A pitanje koje je zanimalo baš svakog MMA obožavatelja postavio je poznati novinar Ariel Helwani. Ono je glasilo - Hoće li se Fjodor i dalje boriti nakon ovog teškog poraza?

- Da, jer sam borac - kratko je rekao Fjodor i izmamio veliki pljesak svih okupljenih na pressici.

- Mislim da ništa ne bih mijenjao. Trenirao bih na isti način i mogu vam reći da sam tijekom ovog kampa uložio svu svoju energiju u ovo - zaključio je najveći ikada.

Potvrda o nastavku karijere zanimala je i sve obožavatelja Mirka Filipovića jer svi željno iščekuju najveći revanš u povijesti slobodne borbe.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • japanokinez 06.07.2017.

    Ima li novinar uvid u sliku Fedora i onoga što piše ispred njega? Kako se u stvari zove i preziva taj borac?

  • Blue sea 25.06.2017.

    Sve više i više to mi sliči na namještaljke.

  • rashomonn 25.06.2017.

    Nestao komentar prosečnog komentatora, ponovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare