To je to što me zanima!

Poraz Hrvatske: Ivanu su noge otkazale, to se moglo očekivati

Fabio Fognini pobijedio je Ivana Dodiga 4-6,6-4,6-4,6-4 i tako Italiji donio ključni treći bod u susretu 1. kola Davis kupa. Hrvatska će igrati za opstanak u Svjetskoj skupini
Vidi originalni članak

Hrvatska ipak posljednjeg dana 1. kola Davis kupa nije ostvarila dvije pobjede nad Italijom i izborila četvrtfinale. Nakon pobjede Marina Čilića nad Andreasom Seppijem o pobjedniku su odlučivali Fabio Fognini i Ivan Dodig.

Na žalost Fognini je u Torinu pobijedio Dodiga 4-6,6-4,6-4,6-4 i  nakon dva sata i 52 minute igre donio Italiji ključni treći bod.

Dodig je odlično krenuo u meč i dobio prvi set 6-4, međutim nakon toga Fognini je dobio ostala tri istovjetnim rezultatom i odveo Italiju u četvrtfinale Davis kupa.

- Mislim da sam dobro otvorio meč i da sam i danas igrao dobro. Ali on je bio dobar i zasluženo pobijedio - objasnio je Dodig razloge poraza.

- Znam da Fognini može igrati jako dobro, takav je bio i danas i mogu mu samo čestitati - zaključio je Međugorac.

- Razočarani smo jako, ali dečki su dali sve od sebe - rekao je izbornik Željko Krajan te dodao:

- Marin je odigrao odličan prvi meč, na visokom nivou i nije Seppiju dao nikakvu šansu. Ivanov meč je  bio otvoren, dao je sve od sebe, ali mislim da se na kraju osjetio umor kod njega, te da je Fognini bio sačuvan za nedjelju. Na kraju su Ivanu malo otkazale noge, što se moglo i očekivati, jer nismo imali luksuz da izostavimo Čilića i Dodiga iz subotnjeg meča parova.

Hrvatska će tako u devetom mjesecu igrati za ostanak u Svjetskoj skupini Davis kupa.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • bizzy_dany 04.02.2013.

    Inace Nikola Mektic i Mate Pavic isto igraju tenis. kakav Dodig...

  • libeluli 04.02.2013.

    Mislim da je veći problem od nogu bila glava...toliko strašnih promašaja, izbacivanja u aut po dva metra... koncentracija u meču katastrofa... a bila je prilika

  • kamujikobajaši 04.02.2013.

    treba pronaći dva juniora i ulagati u njih ako mislimo opet osvojiti kup

Komentiraj...
Vidi sve komentare