To je to što me zanima!

Formula 1 će udvostručiti broj sprint utrka od sljedeće sezone?

Konačnu odluku će donijeti Međunarodna automobilistička agencija (FIA) koja u ovom trenutku ne podržava plan čelnika F1 te ih naziva "pohlepnima"
Vidi originalni članak

Momčadi Formule 1 podržale su plan te organizacije o održavanju šest sprint utrka u sljedećoj sezoni, umjesto dosadašnjih tri, piše SkySports.

Pogledajte video: Verstappen prvak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, konačnu odluku će donijeti Međunarodna automobilistička agencija (FIA) koja u ovom trenutku ne podržava plan čelnika F1 te ih naziva "pohlepnima". U Formuli 1 vjeruju kako će povećani broj sprinteva privući više gledatelja, a da će posebno atraktivni biti mlađoj populaciji.

Podsjetimo, u prošlosezonskom sistemu sprinteva bodove su dobivala samo tri najbrža pilota, dok je to pravilo ove godine prošireno na osam vozača.

Prvi sprint ove sezone vozio se u Imoli (VN Emilia Romagna) gdje je slavio aktualni prvak Max Verstappen, dok će se preostala dva voziti na VN Austrije (srpanj) i VN Brazila (studeni).

Najveći problem u provođenju ovog plana mogli bi biti dodatni troškovi, a FIA je priopćila da će povratne informacije komisiji F1 dati kada procjeni sve utjecaje tog prijedloga na natjecanje i momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare