To je to što me zanima!

Formula 1: Felipeu Massi pobjeda na VN Europe

Vozač Ferrarija Felipe Massa pobjednik je VN Europe, koja se prvi put vozila na uličnoj stazi u Valenciji. Drugi je bio Hamilton, a treći Kubica
Vidi originalni članak

Brazilski vozač Ferrarija Felipe Massa pobjednik je 12. utrke sezone Formule 1, Velike nagrade Europe, koja se prvi put ove godine vozila na uličnoj stazi u Valenciji.
Massi je to četvrta pobjeda ove sezone (nakon VN Bahrajina, Turske i Francuske) i deveta ukupno u karijeri.
Brazilski vozač do pobjede je došao uvjerljivo i nakon samog starta njegova vodeća pozicija nije bila ugrožena tijekom cijele utrke. Massa je na startu uspio obraniti svoju najbolju startnu poziciju ispred Britanca Lewisa Hamiltona, dok je najbolje krenuo Heikki Kovalainen koji je odmah prestigao aktualnog svjetskog prvaka Kimija Räikkönena na četvrtoj poziciji.
Utrka je na samom startu izgubila draž za domaće navijače, Španjolce, zbog odustajanja Fernanda Alonsa. Alonsa je u trećem zavoju utrke dodirnuo bolid Williamsovog vozača Kazukija Nakajime i morao je odustati. Dvanaest krugova prije kraja utrke eksplodirao je bolid Räikkönena, tako da je finski vozač ostao bez bodova.
Drugo mjesto pripalo je McLarenovom vozaču Lewisu Hamiltonu, dok je treće osvojio vozač BMW-a Robert Kubica. Četvrti je završio Hamiltonov suvozač Heikki Kovalainen, a peti Jarno Trulli iz Toyote. Bodove su također osvojili Sebastian Vettel, Timo Glock i Nico Rosberg.
U ukupnom poretku vodstvo je zadržao Lewis Hamilton s 70 osvojenih bodova, šest ispred drugoplasiranog Masse, koji je zamijenio mjesta s Räikkönenom.

VELIKA NAGRADA EUROPE, REZULTATI

1. Massa, Ferrari 1h35:32.339
2. Hamilton, McLaren-Mercedes + 5.611
3. Kubica , BMW Sauber + 37.353
4. Kovalainen, McLaren-Mercedes + 39.703
5. Trulli, Toyota + 50.684
6. Vettel, Toro Rosso-Ferrari + 52.625
7. Glock, Toyota + 1:07.990
8. Rosberg, Williams-Toyota + 1:11.457
...

UKUPAN POREDAK VOZAČA:

1. Hamilton 70, 2. Massa 64, 3. Räikkönen 57, 4. Kubica 55, 5. Kovalainen 43...

POREDAK KONSTRUKTORA:
1. Ferrari 121, 2. McLaren-Mercedes 113, 3. BMW 96


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare