To je to što me zanima!

Formula 1: Vettel treći najbrži čovjek kvalifikacija u povijesti

Njemački pilot momčadi Red Bulla, Sebastian Vettel popeo se na treće mjesto liste svih vremena po broju osvojenih prvih pozicija u kvalifikacijama utrke Formule 1...
Vidi originalni članak

Pilot Red Bulla bio je najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Europe (Valencia) s vremenom 1:38.086, čime je stigao do svojeg 33. pole positiona u karijeri. 

S tim se rezultatom na trećem mjestu svih vremena 24-godišnji Nijemac izjednačio s također dvostrukim svjetskim prvakom, Britancem Jimom Clarkom, te Francuzom Alainom Prostom.

Za ovaj pothvat Vettelu su trebale svega 88 kvalifikacijske utrke. Na vodećem mjestu je i dalje nedodirljivi sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (68), dok se na drugom mjestu nalazi prerano preminuli Brazilac Ayrton Senna (65).

Idi na 24sata

Komentari 15

  • FilipSeferi 17.07.2012.

    Baš ima jedan video na youtubeu,uspoređuju Vettelov i Hamiltonov krug,Vettel puno agresivnije izlazi iz zavoja,zato je i brži od Lewisa.

  • oldschooldrummer 26.06.2012.

    Svi smo vidjeli koliko je Vettel dobar vozac dok nema najbolji auto. Na pocetku sezone nije napravio nista dok Adrian Nevey nije sklepao RB8 da bude najbolji. I sad od jednom opet Vettel. Hebes to. Nikad od njega vozaca poput Senne i Schumachera, nikad!

  • BozoZabic 24.06.2012.

    Kimmi Raikkonen je najbolji,Grosjean odmah iza njega mislim da će njih dvojica osvojit sljedeće 2 utrke ako se nastavi tradicija da svako ima jednu pobjedu

Komentiraj...
Vidi sve komentare