To je to što me zanima!

Fotka s turskim predsjednikom: 'Özil i Gundogan, van iz repke!'

Ako njemački savez poštuje neke temeljne vrijednosti, onda oni ne bi smjeli igrati. Jedina prava odluka bi bila da ih se izbaci iz reprezentacije, rekao je legendarni Nijemac Stefan Effenberg o Özilu i Gündoganu...
Vidi originalni članak

Sredinom svibnja Ilkay Gündogan i Mesut Özil napravili su nešto čime su navukli na sebe veliki bijes njemačke javnosti. Ovaj dvojac se slikao sa kontroverznim predsjednikom Turske Tayyipom Erdoganom, no ono što je najviše zasmetalo Nijemcima je opis koji je napisao Gündogan. Naime, igrač Manchester Cityja je objavio sliku na Instagramu uz natpis "moj predsjednik".

Zbog sastanka sa turskim predsjednikom obojicu je kritizirao njemački nogometni savez, a Gündogan je nakon toga izjavio da osjeća povezanost sa Turskom, ali i da se osjeća privilegiranim što je odrastao u Njemačkoj. Ta izjava je potpuno izbacila Nijemce iz takta te su zatražili da se ovaj dvojac izbaci iz reprezentacije. To su pokazali u prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije u Gelsenkirchenu, kada su žestoko izviždali Gündogana.

No, osim javnosti i velik broj legendi njemačkog nogometa zatražilo je da se dvojac udalji iz momčadi, a jedan od njih je legendarni veznjak Stefan Effenberg, koji je osim po odličnim igrama bio poznat i po teškom karakteru.

- Ako njemački savez poštuje neke temeljne vrijednosti, onda oni uopće ne bi smjeli igrati. Jedina prava odluka bi bila da ih se izbaci iz reprezentacije. Özil i Gündogan imaju sreće što se njemački nogometni savez ovoga puta nije vodio svojim pravilima - zaključio je legendarni Nijemac, koji je 1994. godine bio izbačen iz reprezentacije zbog pokazivanja srednjeg prsta navijačima.

Ovaj događaj sigurno je malo prodrmao aktualne Svjetske prvake, koji u Rusiju idu po obranu naslova. Tamo će im se u skupini F suprotstaviti reprezentacije Švedske, Meksika i Južne Koreje.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • thedarkside 14.06.2018.

    Dobro i?dali bi se ameri trebali odrec Miocica jer se slikao sa Kolindom?

  • trpaj_sirotinju 14.06.2018.

    nemaju švabe muda da ih izbace

  • Goran Karsaj 14.06.2018.

    Cekaj malo ja i zena trenutno zivimo u Njemackoj i da mi ovdje dobijemo dijete ,dali bi on mozda bio njemac?! Nikako ono si sta su ti roditelji i srce je srce Ova dvojica nisu nikaki njemci kao ni boateng khedira i slicni...ono si sta su ti otac i mater a ne gdje zivis !

Komentiraj...
Vidi sve komentare