To je to što me zanima!

Francuska lako sa Srbijom, a Njemačka rutinski s Izraelom

Tri reprezentacije koje za osam dana kreću u borbu za naslov najbolje nogometne momčadi Starog kontinenta pobijedile su u svojim pripremnim utakmicama za Euro
Vidi originalni članak

Njemačka je u Leipzigu s 2-0 nadigrala reprezentaciju Izraela, Francuska je u Reimsu bila bolja od Srbije identičnim rezultatom, dok je Grčka u austrijskom Kufsteinu s minimalnih 1-0 pobijedila Armeniju.

Nijemci su gotovo 70 minuta igrali u najjačem sastavu, onom koji bi mogao 9. lipnja istrčati i u prvoj utakmici Eura protiv Portugala. Golovima Marija Gomeza (40) i Andrea Schürrlea (82) Njemačka je upisala rutinsku pobjedu protiv ne odviše jakog Izraela.

Izbornik Joachim Löw odlučio je tek u 67. minuti utakmice promijeniti svoj početni sastav uvevši u igru spomenutog strijelca Schürrlea i povratnika nakon ozljede Miroslava Klosea. Nakon 80. minute svoju su priliku dobili i Marco Reus, Mario Götze i Lars Bender.

Početni sastav Njemačke: Neuer; Lahm, Mertesacker, Boateng, Badstuber; Özil, Khedira, Kroos; Gomez, Podolski, Müller.

Francuska je na domaćem terenu s također 2-0 bila bolja od Srbije, a oba su gola pala u prvih 16 minuta prvog dijela utakmice. Franck Ribery bio je strijelac vodećeg, a Florent Malouda, pokazalo se, odlučujućeg pogotka u 16. minuti.

Početni sastav Francuske: Lloris; Reveillere, Clichy, Mexes, Koscielny; Malouda, Ribery, Nasri, Cabaye; M'Vila; Benzema (ušli s klupe: Diarra, Martin, Giroud, Menez, Rami, Ben Arfa).

Grčka je svojim klasičnim golom (nakon prekida) s minimalnih 1-0 bila bolja od Armenije. Kyriakos Papadopoulos je bio strijelac jedinog pogotka u 23. minuti prvog dijela, nakon asistencije neuništivog 35-godišnjeg Giorgiosa Karagounisa.

Početni sastav Grčke: Sifakis; Holebas, A. Papadopoulos, K. Papadopoulos, Papastathopoulos; Maniatis, Karagounis, Katsouranis, Gekas; Salpingidis, Fortounis (ušli s klupe: Samaras, Fotakis, Tzavelas, Fetfatzidis, Makos, Mitroglou)

M'Vila propušta Euro?

Francuski nogometni reprezentativac Yann M'Vila pod velikim je znakom pitanja za predstojeći Euro u Ukrajini i Poljskoj...

Nogometaš Rennesa je u 5. minuti prijateljske utakmice protiv Srbije iznesen s terena zbog ozljede stopala, a nakon što je sjeo na klupu za pričuve briznuo je u plač.

To bi vrlo lako moglo značiti da je M'Vila svjestan ozbiljnosti svoje ozljede zbog koje će vrlo vjerojatno propustiti smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Nakon Franka Lamparda, M'Vila je drugo veliko ime koje će, barem kako sada stvari stoje, izostati s Europskog prvenstva.

Prijateljske:

Francuska - Srbija 2-0 (Ribery 11, Malouda 16)

Njemačka - Izrael 2-0 (Gomez 40, Schürrle 82)

Grčka - Armenija 1-0 (Papadopoulos 23)

Idi na 24sata

Komentari 33

  • tunjevina 01.06.2012.

    Auuu koja golcina Maloude. ;D

  • ŠimeŽunić 01.06.2012.

    Odlicna utakmica bila ... Ima Francuska dobru ekipu ,Benzema u formi tu je i ribery uf

  • mido91gunit50 01.06.2012.

    nisu pjevali zato su izgubili

Komentiraj...
Vidi sve komentare