To je to što me zanima!

Francuski mediji: Gotovo je, a vladali smo svijetom 4 godine

U nedjelju će u Beogradu biti okrunjen novi prvak Europe. Mislili smo da ćemo se probuditi protiv Hrvatske, no prevarili smo se, pišu francuski mediji nakon poraza
Vidi originalni članak

Prvi put od 2004. godine i Olimpijskih igara u Ateni Francuska nije među četiri najbolje momčadi, piše francuski L'Equipe u svom tekstu naslovljenom: 'Ovaj put je stvarno gotovo'.

'Vladali su svijetom četiri godine, no u nedjelju će u Beogradu biti okrunjen novi prvak Europe.  Mislili smo da će se probuditi protiv Hrvatske, no prevarili smo se. Ipak, bili su dobri, ali samo 45 minuta', piše L'Equipe te zaključuje u izvještaju iz Novog Sada:

'Posljednje utakmice u Srbiji igrat ćemo za čast. A onda otvoriti novu stranicu nazvanu Olimpijske igre u Londonu'.

Tiražni Le Monde naslovio je svoj glavni izvještaj iz Srbije sa: 'Francuska izbačena s EP-a'.

'Francuskoj je trebalo pravo malo čudo da se plasira u polufinale, pobjede protiv Hrvatske i Islanda i poraz Mađarske. No pali smo već na prvoj stepenici, izguli smo od Hrvatske i ispali s EP-a. Malu nadu držali smo na prvom poluvremenu, no Hrvatska je sve naplatila u drugom dijelu i zasluženo slavila', piše Le Monde.

Svi francuski mediji već su se okrenuli sljedećem velikom natjecanju, Olimpijskim igrama u Londonu. A one su na rasporedu već za šest mjeseci. Tamo se Francuska već plasirala i branit će zlato.

- Bila je ovo jako teška utakmica za nas. Hrvatska je odlična i iskusna momčad koja zna iskoristiti svoje prilike, a ova utakmica je samo ogledalo cijelog turnira. Čestitam Hrvatskoj na velikoj pobjedi - iskreno je i sportski čestitao stariji od braće Gille, Guillaume.

Nije mu išlo protiv Hrvatske, a Francuskoj ne ide cijelo Europsko prvenstvo. Poraz od Hrvatske samo je točka na i jednog očajnog turnira za europskog, svjetskog i olimpijskog pobjednika. 

- Ne znam zašto nisam igrao u drugom poluvremenu. Odlično sam se osjećao, no trener je odlučio da me neće vraćati na teren. U drugom poluvremenu počeli smo sumnjati u sebe. No najgore od svega je što u drugom dijelu nismo radili što smo se dogovorili u svlačionici - kritičan je odlični pivot Barcelone Cedric Sorhaindo.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Katica_2 25.01.2012.

    svemu dođe kraj ništa nije vječno ,dosta je bili sad je vrijeme za nas

  • mariokempes 25.01.2012.

    svemu dođe kraj pa tako i vašoj vladavini u rukometu :D

  • sosqe 25.01.2012.

    i svaka cast francuzima na sportskom ponasanju i cestitkama..veliki ostaju veliki i u porazu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare