To je to što me zanima!

Francuz igrao rukom, suci nisu htjeli ni pogledati videosnimku!

Bilo je očito da je Ibrahima Konaté igrao rukom nakon udarca Nikole More, ali nizozemski sudac turskih korijena Serdar Gozubuyuk nije htio koristiti provjeru gledanjem videosnimke
Vidi originalni članak

Zbog VAR-a smo u prvoj utakmici Eura do 21 godine primili gol iz penala nakon što je Filip Benković igrao rukom, a u drugoj utakmici mogli smo ga i mi dobiti zbog istog prijestupa Ibrahime Konatea u utakmici Hrvatske i Francuske u San Marinu.

Zanimljivo, nizozemska sudačka ekipa, na čelu s glavnim sucem turskih korijena Serdarom Gozubuyukom, nije odlučila ni provjeriti situaciju za mogući penal! A taj je detalj mogao okrenuti utakmicu u kojoj je Hrvatska izgubila od Francuske 1-0 i tako se oprostila od mogućnosti da prođe dalje.

FRANCUZI SLAVILI 1-0 Hrvatska nesretno ispala! Ma milimetri su nas dijelili od gola

U 64. minuti neočekivana zamjena s klupe, ozlijeđeni Josip Brekalo, povukao je kontru po lijevoj strani i dao Luki Ivanušecu desno. Ovaj je primijetio Nikolu Moru na 20-ak metara koji je pucao prema golu, lopta se prvo odbila od Dayota Upamecana pa onda i do Ibrahime Konatéa, koji je očito igrao rukom.

No Gozubuyuk je odmah odmahnuo rukom i jasno dao do znanja - nema penala! Iako su naši igrači, pogotovo kapetan Ivan Šunjić i Nikola Moro prosvjedovali, suca nisu uspjeli uvjeriti u to da iskoristi VAR i pogleda tu situaciju.

Na sučevu stranu stao je i sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja.

- Lopta se neočekivano odbila od suigrača, odbila se od poda i ruka je odlazila od tijela. Ovo, nažalost, nije kazneni udarac. Dogodila se tiha provjera VAR-a, ali ovo nije kažnjivo - rekao je Strahonja.

Po čemu je onda Benkovićevo igranje rukom bilo za penal, a ovo nije?

- Tamo je napadač uputio loptu, ruka našeg igrača bila je u neprirodnom položaju i spriječila je prolaz lopte dalje. Ovdje se lopta odbila od suigrača i ruka je odlazila od tijela - rekao je Strahonja.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu.

ANKETA: JE LI U PRAVU? Gračan: Naš mentalitet... Od uspjeha mi radimo neuspjeh!

Idi na 24sata

Komentari 134

  • OS98netko 23.06.2019.

    Ma za sve je kr8va ruka

  • danko1471991 22.06.2019.

    Ne znate pravila ljudi, ovo nije penal...

  • 22.06.2019.

    Prirodan položaj ruke... Kakva je to glupost. Prirodan položaj kite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare