Obavijesti

Sport

Komentari 134

Francuz igrao rukom, suci nisu htjeli ni pogledati videosnimku!

Francuz igrao rukom, suci nisu htjeli ni pogledati videosnimku!
6

Bilo je očito da je Ibrahima Konaté igrao rukom nakon udarca Nikole More, ali nizozemski sudac turskih korijena Serdar Gozubuyuk nije htio koristiti provjeru gledanjem videosnimke

VIDEO

Zbog VAR-a smo u prvoj utakmici Eura do 21 godine primili gol iz penala nakon što je Filip Benković igrao rukom, a u drugoj utakmici mogli smo ga i mi dobiti zbog istog prijestupa Ibrahime Konatea u utakmici Hrvatske i Francuske u San Marinu.

Zanimljivo, nizozemska sudačka ekipa, na čelu s glavnim sucem turskih korijena Serdarom Gozubuyukom, nije odlučila ni provjeriti situaciju za mogući penal! A taj je detalj mogao okrenuti utakmicu u kojoj je Hrvatska izgubila od Francuske 1-0 i tako se oprostila od mogućnosti da prođe dalje.

U 64. minuti neočekivana zamjena s klupe, ozlijeđeni Josip Brekalo, povukao je kontru po lijevoj strani i dao Luki Ivanušecu desno. Ovaj je primijetio Nikolu Moru na 20-ak metara koji je pucao prema golu, lopta se prvo odbila od Dayota Upamecana pa onda i do Ibrahime Konatéa, koji je očito igrao rukom.

No Gozubuyuk je odmah odmahnuo rukom i jasno dao do znanja - nema penala! Iako su naši igrači, pogotovo kapetan Ivan Šunjić i Nikola Moro prosvjedovali, suca nisu uspjeli uvjeriti u to da iskoristi VAR i pogleda tu situaciju.

 

Na sučevu stranu stao je i sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja.

- Lopta se neočekivano odbila od suigrača, odbila se od poda i ruka je odlazila od tijela. Ovo, nažalost, nije kazneni udarac. Dogodila se tiha provjera VAR-a, ali ovo nije kažnjivo - rekao je Strahonja.

Po čemu je onda Benkovićevo igranje rukom bilo za penal, a ovo nije?

- Tamo je napadač uputio loptu, ruka našeg igrača bila je u neprirodnom položaju i spriječila je prolaz lopte dalje. Ovdje se lopta odbila od suigrača i ruka je odlazila od tijela - rekao je Strahonja.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića