To je to što me zanima!

'Francuzi i Hrvati su odlični, ali Španjolska je favorit za zlato'

Mikkel Hansen i na SP-u u Španjolskoj bit će glavna uzdanica Danske. Smatra da njegova reprezentacija ima tešku grupu, a kao favorite za naslov vidi Španjolce
Vidi originalni članak

Mikkel Hansen i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj bit će glavna uzdanica Danske. Aktualni europski prvaci na Olimpijskim igrama ispali su već u četvrtfinalu, tako da sada trebaju vidjeti koliko zapravo mogu.

- Teško je to prognozirati. Na Svjetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama si ne možete priuštiti loš dan. Na Europskom prvenstvu smo izgubili dvije utakmice i postali prvaci. U Londonu smo isto izgubili dvije utakmice  i ispali u četvrtfinalu. Dakle, poredak ne ovisi potpuno o našoj izvedbi, nego i o formatu natjecanja te koliko imate sreće - rekao je Hanssen.

Na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj prije dvije godine Danska je izgubila u finalu od Francuza.

- I sad moramo biti koncentrirani svaku utakmicu, kao što smo bili 2011. gdje nismo izgubili nijednu utakmicu tijekom regularnog vremena. Ipak, u Španjolskoj će igrati mnoge dobre momčadi, a mi ćemo morati cijelo vrijeme biti na vrhunskoj razini.

Hanssen se ne slaže da je Danska apsolutni favorit svoje skupine.

- I jesmo i nismo. Na Europskom prvenstvu smo sretno pobijedili Makedoniju, a s Islandom uvijek imamo vrlo teške utakmice. Također, čini mi se da je Rusija ponovno vrlo jaka. To je vrlo teška skupina.

Danska je oslabljena neigranjem Knudsena i Mogensena.

- Ja ne mislim tako. Oni su odlični igrači, ali mi smo oduvijek bili momčad, a tako će biti i ovog puta - kaže Hanssen.

U momčadi mu se podjednako sviđa uloga strijelca, ali i razigravača momčadi.

- Volim sve zadatke u igri. Ako postoji mogućnost da zabijem, pucat ću i uživati. Ako ću asistirati, podjednako ću uživati.

Za kraj je Hanssen istaknuo svoje favorite za naslov u Španjolskoj.

- Francuska i Hrvatska naravno. Ipak, Španjolska je moj najveći favorit jer ima prednost domaćeg terena.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • sport123 07.01.2013.

    u kojem god sastavu igrali mi smo Hrvatska.........ali balić je samo jedan !!!!

  • snajperista21st 07.01.2013.

    Ovaj Hanssen je igračina...........

  • BrunoK1993 07.01.2013.

    Sastav prvenstva na kraju: Alilović, Barachet, Karabatić, Hansen, Čupić i Aguinagalde. Lijevo krilo nisam naveo jer će tu biti puno konkurenata, Kallman ili Christiansen ako će nastupati za Dansku, i još mnogi drugi. Takodjer Tomas će na desnom krilu biti veliki konkurent Čupiću i Horvatu, a s razlogom opet ima najviše Francuza, Španjolaca i Danaca. I mislim da će netko od njih osvojiti to prvenstvo, jer ih može srušiti samo jedan. A tog jednog nema...

Komentiraj...
Vidi sve komentare