To je to što me zanima!

Francuzi izabrali: Finale Davis cupa igrat će se na zemlji...

Nakon dužeg razmišljanja, Francuski teniski savez odlučio je da će se finale Davis Cupa igrati na zemljanoj podlozi. Finale je na rasporedu od 23. do 25. studenog, a igrati će se na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu...
Vidi originalni članak

Francuski teniski savez (FFT) u ponedjeljak je objavio kako će se finalni susret Davis Cupa između Francuske i Hrvatske u Lilleu u dvorani Pierre Mauroy od 23. do 25. studenoga održati na zemljanoj podlozi.

Iako se na prvu činilo kako će se igrati na tvrdoj podlozi jer se samo tjedan prije igra rugby utakmica, a zemljana podloga se teško može kvalitetno postaviti u tjedan dana, u francuskom teniskom savezu odlučili su kako veće šanse imaju na toj podlozi unatoč tome što će organizatori imati borbu s vremenom.

No, na kraju hrvatski tenisači mogu biti zadovoljni jer većini naših igrača paše zemlja, a Amerikance smo pobijedili upravo na toj podlozi. No, biti će to protiv Francuza ipak malo teži zadatak jer su i oni poznati kao vrlo dobri igrači na toj podlozi. Za Francusku bi u polufinalu trebali konkurirati igrači koji su pobijedili Španjolsku, a to su Richard Gasquet, Benoit Paire, Lucas Pouille, Julien Benneteau i Nicolas Mahut. Tu se još kao mogući kandidati spominju i Tsonga, koji se ovaj mjesec vratio na terene nakon skoro godinu dana pauze te Gael Monfils.

Hrvatska i Francuska zadnji put igrali su 2016. godine u polufinalu, a Hrvatska je tada bila bolja i plasirala se u finale. Vrijedi spomenuti kako francuski tenisači ove godine brane naslov, a prošle godine su ga osvojili pobijedivši Belgiju u finalu.

Prvog dana, u petak, program će početi u 13:30 sati, subotnji meč parova zakazan je za 14 sati, a u nedjelju prvi pojedinačni meč treba krenuti u 13 sati.

Poznate su i cijene ulaznica, a bit će razdijeljene u pet razreda, ovisno o kategoriji. U petak i nedjelju će pojedinačne karte stajati 200, 90, 75, 45 odnosno 25 eura, a u subotu 170, 80, 65, 40 odnosno 20 eura. Početak prodaje ulaznica za javnost bit će 11. listopada, no još i prije tog datuma Hrvatski teniski savez će obavijestiti navijače naše reprezentacije gdje će moći kupiti pojedinačne karte ili rezervirati aranžman preko putničke agencije za odlazak na finale u Lille.

Ukupan kapacitet stadiona za ovu priliku bit će 26.429 mjesta.

VIDI OVO! 10 stvari koje morate znati o Luki Modriću.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Netko_Iz_Mase_1 24.09.2018.

    koji glup turnir, nek mijenjaju format i pravila ili nek se j*

  • aavent 24.09.2018.

    Oni su ocito igrali na tu kartu da Cilica oslabe, on im je bio glavna karika, mozda su Coricu i pomogli, ali mislim da im je glavni fokus bio Cilic iako meni i Coriceva igra izgleda bolje na tvrdoj podlozi ali ako strucbjaci kazu da je njemu najbolja podloga zemlja onda neka bude tako.

  • Golden_State 24.09.2018.

    Uvjeren sam da osvajamo ovo , Coric je u odlicnoj formi a Cilic ce biti najbolji kad bude najpotrebnije. I da izgubimo parove ukupna pobjeda je nasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare