To je to što me zanima!

Freak i Bucksi izbacili Boston! Warriorsi imaju srce šampiona

Milwaukee je momčad, Boston to nije, a Giannis je u ovom trenutku cca. duplo bolji igrač od Irvinga i... Bucksi su izbacili Celticse, 4-1! Srce šampiona odvelo je GSW do 3-2 nad Houstonom
Vidi originalni članak

Imamo prve finaliste konferencije NBA doigravanja 2019. Milwaukee Bucks u pet su utakmica s 4-1 zapravo lagano riješili Boston Celticse. A Golden State Warriorsi su domaćom pobjedom poveli 3-2 nad Houstonom i došli na korak od finala Zapada.

Milwaukee-Boston 116-91

Jedino u petoj utakmici polufinala NBA Istoka u čemu je Boston bio bolji od Milwaukeeja bili su ofenzivni skokovi (12-10). A i tu su nevažnu, malu prednost stekli u završnih pet minuta pete utakmice kada je fe-no-me-na-lni Giannis Antetokounmpo (20-8-8) sjedio na klupi, a cijeli Wisconsin već slavio pobjedu nad Celticsima, 116-91... Plus 25, kao dokaz totalne superiornosti Bucksa i: finale Konferencije nakon 18 godina.

Sedmorica Bucksa imali su dvoznamenkasti koš-geterski učinak, a utakmica je (kao uostalom i cijela serija izuzev 'Game 1') bila jednosmjerna. Bucksi su momčad, Boston to nije. A Greak Freak Giannis u ovom je trenutku cca. duplo bolji igrač od Kyrieja Irvinga koji je u pet utakmica s Milwaukeejem imao: 23% šuta. Bye, bye Boston... Ako Milwaukee bude išao na Toronto, u finalu Istoka gledat ćemo sudar mega-starova: Giannis vs. Kawhi!

Golden State-Houston 104-99

"Ništa im nisam morao govoriti, nikakvih velikih savjeta ili motivacijskih govora nije bilo. Oni su ovo već prošli, u zadnje četiri godine ovi su ljudi osvojili tri NBA naslova i sve im je jasno jer imaju: srce šampiona", govorio je trener Warriorsa Steve Kerr nakon 104-99 pobjede njegovog Golden Statea u petoj utakmici polufinala Zapada sa Houstonom. I to nakon možda i teže ozljede Kevina Duranta.

GSW sada ima 3-2 i meč-loptu u prvoj slijedećoj tekmi, u Texasu. Na scenu su stupili legendarni 'Splash brotthers': Stephen Curry 25-6-5, a Klay Thompson 27-4-1. Pa je još jedna vrhunska rola Jamesa Hardena (31-4-8 u 45 minuta na parketu, a sa samo dvije izgubljene lopte i 63% šuta) u konačnici ispala - nebitna. Kad Golden State krene onako kako može i zna, Rocketsi im nisu nerješiv problem. Slijedeća se tekma igra u 03.00 u noći s petka na subotu.

A u noći sa četvrtka na petak meč lopte imaju Toronto (od 02:00) i Denver (od 04:30) koji sa 3-2 gostuju kod Philadelphije odnosno Portlanda.

Rezultati

Milwaukee-Boston 116-91 (4-1)

Golden State-Houston 104-99 (3-2)

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 09.05.2019.

    Bucksi mogu do finala giannis mvp

  • 09.05.2019.

    Sta kazu pametnjakovici poslije prve tekme kako milv nije dobea ekipa??ass oni zaborave sta su drobili bitno je da se nesto pise

  • wwww 09.05.2019.

    Gregg Popovich bi rekao da za osvajanje naslova u nba moras imati 3 startera u vrhunskoj formi u doigravanju i odličnu klupu,kada su Bucksi doveli Budenholzera znao sam da žele napraviti velike stvari jer tko me je u prošlosti čitao zna da sam najviše kritizirao njihove trenera a posebno Kidda.Budenholzer koji je učio trenersku školu od spomenutog Pop-a odmah je uočio što treba napraviti i prvi potez je bio dovođenje Lopeza koji je kao centar brz,tricaš i što je bitno odvuće protivničkog centra van reketa i olakšati posao Giannisu unutar reketa,druga stvar je pojačanje klupe u vidu Mitotića i Hilla i treća stvar je naučiti Giannisa da unutar reketa igra kao Draymond,tj.privlačenju dva igrača na sebi on odmah asist slobodnom igraču na trici i tu su Bucksi ove godine neumoljivi.Kada se znalo da će igrati protiv Bostona meni je nekoliko stvari prozujalo na Celticsovu stranu a to je da su Bucksi bez Brogdona dobra igrača na obje str.parketa,Al Horford možda najbolji def.centar lige,komplet dobra obrana i jači za Irvinga i Hayworda bez kojih su prošlu godinu i bili a dobili su seriju i Celticsi nisu izgubili ovu seriju što se tiče samih startera već ih je izmasakrirala Bucksova klupa i tu nadmoć Bucksove klupe sami starteri Celticsa nisu mogli pokriti.Bucksi su ovim prolazkom poručili da pucaju na najviše i to sada jači i sa Brogdonom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare