To je to što me zanima!

Furiozni Zadrani uvjerljivi protiv Cibone na Višnjiku

U petom kolu A-1 lige Zadra je pobijedio Cibonu 97-88 na svom parketu, iako nisu mogli računati na svog prvog playmakera Roka Stipčevića
Vidi originalni članak

Ne bude li Stipčević igrao, Zadar će biti oslabljen, ali ponekad momčad u takvoj situaciji odigra i bolje nošena novim motivom, rekao je trener Cibone Velimir Perasović uoči gostovanja u Zadru. I pogodio je u svemu. Rok Stipčević, Zadrov playmaker s punom minutažom, nije igrao zbog ozljede, no njegovi su suigrači reagirali briljantno. Marko Car i Toni Prostran preuzeli su njegovu ulogu u suradnji s iskusnijima Perićem i Farmerom, a Zadar je 'letio'. Već u prvoj četvrtini imao je Zadar deset razlike, na poluvrijeme su otišli s 18 koševa viška!
U prvom dijelu Cibona je doista bila očajna, neprepoznatljiva, Zadar sjajan. Pogotovo Vladimer Boisa, Gruzijac je u prvom dijelu za 14 minuta zabio 16 koševa i ulovio sedam lopti u napadu.
- Sad se vidi koliko nam je nedostajao u Torinu, njegova energija koja se prenosi na momčad prije svega - rekao je pomoćni trener Zadra Buljan.
U nastavku je Zadar došao do rekordnih 19 razlike, ali polako je nestajalo snage. Mladi Prostran igrao je odlično, iznenadio vrlo zrelom dionicom, no zadarska prednost polako se topila. Alan Anderson konačno se probudio, nakon samo četiri poena u prvom, u drugom dijelu ubacio je 28 koševa. Svoj doprinos dao je i Nikša Prkačin, pa je Cibona pet minuta prije kraja došla na sedam koševa minusa (75-68). No dvije pogreške Callowaya i promašaj Kusa za tricu uništili su svaku nadu.
- Ovo je pobjeda momčadi, žao mi je jedino što nije bilo više ljudi na tribinama. No mi ih moramo vratiti svojim dobrim igrama - rekao je Toni Prostran, koji je ubacio 12 koševa Ciboni u svom predstavljanju na velikoj sceni.

ZADAR - CIBONA 97-88 (29-20, 19-10, 24-25, 25-33)
ZADAR: Rančić 10, Perić 12, Johnson, Prostran 12, Gečevski 16, Olivari, Ružić 4, Popović, Macura 4, Car 5, Farmer 18, Boisa 16; CIBONA: Homan 9, Kus 7, Longin, Prkačin 15, Troha 3, Andrić 2, Calloway 5, Princ 9, Rozić 6, Anderson 32.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zadranka 07.04.2009.

    za prolivenim mlijekom se ne žali ali se nadam da će sad krenuti serija pobjeda koja će se nastaviti u sljedećoj sezoni,a i dokazalo se da je bez stipčevića lako,a i bolje da ga nije bilo jer onda bi izgubili,ovako se igralo kao ekipa a ne kao individualac

  • JAX 07.04.2009.

    da je bilo vise takvih utakmica

Komentiraj...
Vidi sve komentare