To je to što me zanima!

G. Hiddink: Goreg suca od ovog nikad nisam vidio!

Trener Chelseaja Hiddink najviše je riječi nakon eliminacije njegove momčadi iz LP-a potrošio na norveškog suca Toma Henninga Øvreba
Vidi originalni članak

Logično, jer dotični je gospodin bio daleko najzaslužniji za plasman Barcelone u finale. Nakon što je prvi susret na stadionu Camp Nou završio rezultatom 0-0, Chelsea je u uzvratu na Stamford Bridgeu pokazao daleko više, pa vodstvo od 1-0 domaćina uoči ulaska u sudačku nadoknadu zapravo i nije bio pravi pokazatelj snaga na terenu. Tim više jer je Barcelona od 66. minute igrala bez (opravdano) isključenog Erica Abidala. Chelsea je do vodstva stigao već u 9. minuti kada je Michael Essien natrčao na jednu odbijenu loptu i sa 25 metara volejem postigao fenomenalni pogodak. Norveški sudac do kraja je dvoboja propustio dosuditi barem tri evidentna jedanaesterca za Chelsea, iako su domaćini sugerirali da je bilo i više situacija za najstrožu kaznu. I onda, u 93. minuti, Andres Iniesta je vrlo lijepim pogotkom poravnao na 1-1 i odveo Barcelonu u Rim, na finalni sraz protiv Manchester Uniteda. Bio je to prvi i jedini udarac Barcelone u okvir gola na utakmici...
- Igrači rade mnoge pogreške na terenu, treneri rade mnoge pogreške u svom poslu, logično je i da suci griješe, sve je to normalno i sastavni dio igre. Ali, ako jedan sudac na istoj utakmici ne dosudi dvije, tri ili četiri očigledne situacije, onda mogu reći samo da je to najgori sudac kojeg sam u životu vidio - izjadao se menažder Chelseaja Guus Hiddink.
Ipak, osvrnuo se i na činjenicu da je njegova momčad, sucu usprkos, imala prilike riješiti utakmicu i prije sudačke nadoknade.
- Istina je, razočarani smo zbog toga i možemo kritizirati i našu neefikasnost. No opći je dojam da smo u ovoj utakmici pokradeni. Zbog toga je u našoj svlačionici nakon susreta bilo puno gorčine i bijesa. Mogu razumjeti moje igrače - dodao je Hiddink.
Neki od igrača Chelseaja ponudili su uvjerenje kako je Uefa učinila sve da bi spriječila drugi uzastopni engleski finale između Chelseaja i Manchester Uniteda. Hiddink, ipak, nije otišao tako daleko.
- Zavjera je vrlo teška riječ. Ako i postoji, tako nešto morate dokazati. Puno je toga rečeno i napisano o toj temi i prije utakmice, ali ja mogu komentirati samo ono što sam vidio. Ne mogu tvrditi da Uefa nije željela novi engleski finale - zaključio je nizozemski stručnjak.

GUARDIOLA: RAZUMIJEM CHELSEAJEV BIJES ZBOG SUCA
Mogu razumjeti da su u Chelseaju razočarani suđenjem norveškog suca. Nisam vidio te penale za koje u londonskoj momčadi tvrde da su postojali. Dopuštam mogućnost da su doista i postojali - rekao je Guardiola.
- Zaslužili smo kredit zbog prolaska u finale. Nastojali smo igrati našu igru, imati što više loptu u posjedu i stvarati šanse. Nastojali smo pobijediti. Nismo imali previše prilika. No od Chelseaja sam, iskreno, očekivao malo veći pritisak. Nemojte zaboraviti da smo 25 minuta igrali s čovjekom manje, a Chelsea se u tom razdoblju povukao. Bilo nam je teško do isključenja igrati i 11 protiv 11, zato smo posebno sretni jer smo zabili gol s igračem manje.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • heurelio 07.05.2009.

    ljudi sta van je nije to samo obrana.... sinoc su imali i vise prilika od Barce!! ovo nije obrana ovo je taktika s kojom se jedino more igrat protiv Barce, igra je Real otvoreno pa je poio 6 golova. Manu ce ih satrat jer ima igrace i taktiku!!!

  • majmun66 07.05.2009.

    Hiddink je gospodin.Onaj Mourinho bi mogo nest i naucit od njega

  • chevaper 07.05.2009.

    http://s575.photobucket.com/albums/ss193/ChEvApEr/?action=view¤t=2926_75853597681_643042681_1690069_.jpg sve sto ja imam rec o sinocnjoj utakmici...

Komentiraj...
Vidi sve komentare